INGREDIËNTEN (1 persoon)
- 40 g havermout
- 10 g geraspte kokos
- 1 ei
- 60 mL amandelmelk
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
- Zoetstof naar smaak (honing/maple syrup)
- 3 el rabarbercompôte (of een andere soort compôte/jam)
- 1 el ruby chocolade druppels (of witte chocolade)
- 1 el kokosflakes (garnering)
Rabarbercompôte
- 500 g rabarber
- 4 el suiker
- 1/2 citroen (sap)
BEREIDING
Als je de rabarbercompôte wilt maken (echt een aanrader, en ook top om te gebruiken in cakes/taarten!), snijd je de rabarber in stukken van +/- 2 cm en doe je deze in een steelpannetje samen met de suiker en het citroensap. Verhit het mengsel en laat ongeveer 15-20 minuutjes doorpruttelen, totdat de rabarber mooi zacht is gekookt. Pureer dan kort met een staafmixer tot een grove compôte en laat het mengsel vervolgens geheel afkoelen. In een goed afgesloten weckpotje kun je dit zeker een week in de koelkast bewaren!
Dan de baked oats. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de havermout samen met de geraspte kokos, het ei, de amandelmelk, het bakpoeder en een klein snufje zout tot een glad mengsel. Voeg eventueel zoetstof naar smaak toe (ik ben echt dol op maple syrup hierbij) en giet dit mengsel in een klein ovenschaaltje. Verdeel de rabarbercompôte in kleine hoopjes over de havermout en swirl met een satéprikker voor een leuk patroontje. Verdeel dan de chocolade druppels over de havermout en zet je het ovenschaaltje voor +/- 15 minuten in de oven. Laat iets afkoelen voordat je je baked oats serveert en garneer ten slotte met de kokosflakes. Enjoy!