web analytics
Ontbijt

Baked oats met kokos en rabarber

Deze baked oats met kokos en rabarber heb je in een handomdraai gemaakt! En lekker gezond en voedzaam ontbijtje, eigenlijk een soort havermouttaartje uit de oven 馃槈 De basis van baked oats bestaat uit havermout met ei, amandelmelk en bakpoeder, maar je kunt enorm vari毛ren! Ik maakte frisse variant met kokos en rabarber.. oh, en een beetje ruby chocolade omdat dat gewoon heel erg lekker is! In plaats van de rabarbercomp么te kan je ook heel goed een ander soort comp么te of jam gebruiken. Ik denk dat aardbei of framboos ook super lekker is bij de kokos en chocolade! Ik had de rabarbercomp么te toevallig nog in huis van een ander receptje.. die ga ik ook snel met jullie delen!

INGREDI脣NTEN (1 persoon)

 • 40 g havermout
 • 10 g geraspte kokos
 • 1 ei
 • 60 mL amandelmelk
 • 1 tl bakpoeder
 • Snufje zout
 • Zoetstof naar smaak (honing/maple syrup)
 • 3 el rabarbercomp么te (of een andere soort comp么te/jam)
 • 1 el ruby chocolade druppels (of witte chocolade)
 • 1 el kokosflakes (garnering)

Rabarbercomp么te

 • 500 g rabarber
 • 4 el suiker
 • 1/2 citroen (sap)

BEREIDING

Als je de rabarbercomp么te wilt maken (echt een aanrader, en ook top om te gebruiken in cakes/taarten!), snijd je de rabarber in stukken van +/- 2 cm en doe je deze in een steelpannetje samen met de suiker en het citroensap. Verhit het mengsel en laat ongeveer 15-20 minuutjes doorpruttelen, totdat de rabarber mooi zacht is gekookt. Pureer dan kort met een staafmixer tot een grove comp么te en laat het mengsel vervolgens geheel afkoelen. In een goed afgesloten weckpotje kun je dit zeker een week in de koelkast bewaren!

Dan de baked oats. Verwarm de oven voor op 180掳C. Meng de havermout samen met de geraspte kokos, het ei, de amandelmelk, het bakpoeder en een klein snufje zout tot een glad mengsel. Voeg eventueel zoetstof naar smaak toe (ik ben echt dol op maple syrup hierbij) en giet dit mengsel in een klein ovenschaaltje. Verdeel de rabarbercomp么te in kleine hoopjes over de havermout en聽swirl聽met een sat茅prikker voor een leuk patroontje. Verdeel dan de chocolade druppels over de havermout en zet je het ovenschaaltje voor +/- 15 minuten in de oven. Laat iets afkoelen voordat je je baked oats serveert en garneer ten slotte met de kokosflakes. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *