web analytics
Bakken,  Ontbijt

Pumpkin chai bread

Hi! De herfst is weer begonnen, tijd voor warme ontbijtjes, kruidige baksels en warme drankjes!! Iets wat absoluut niet mag ontbreken tijdens de herfst is voor mij toch wel pompoen. En deze groente is ontzettend veelzijdig! Je kunt het in zowel hartige als zoete gerechten gebruiken, denk aan pompoen soep, brownies, pasta’s, mmm.. Maar, ook in brood! Ik maakte namelijk deze pumpkin chai bread!  Zonder toegevoegde suikers, en lactose- en glutenvrij. Sounds good right?! Het brood deed mij een beetje denken aan kruidkoek, lekker smeuïg maar dan met een meer broodachtige structuur en de typische chai smaak. Lekker om te serveren met wat vijgen- of pruimenjam, of notenpasta. Anyways, lees hieronder het recept!

INGREDIËNTEN

  • 400 g pompoen (in kleine blokjes)
  • 200 g havermeel
  • 175 g dadels
  • 4 eieren
  • 3 el amandelpasta
  • 2 tl chai kruiden (ik maakte zelf een chai mengsel van 2 tl kaneel, 1 tl gember, 1 tl kardemom, 1/2 tl kruidnagel, 1/2 tl nootmuskaat, 1/4 tl piment)
  • 1 zakje bakpoeder (à 16 g)
  • Snufje zout
  • 30 g pompoenpitten

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de pompoen voor 20 minuten. Laat de pompoen vervolgens even 5 minuten afkoelen en verlaag de oventemperatuur naar 160°C.

Week de dadels 10 minuten in heet water en laat ze vervolgens goed uitlekken. Pureer de pompoen samen met de eieren, dadels en amandelpasta tot een glad mengsel. Neem een aparte beslagkom en meng hierin het havermeel met de chaikruiden, het bakpoeder en het zout. Voeg het pompoenmengsel hieraan toe en mix +/- 3 minuten tot een glad en luchtig beslag. 

Vet een cakevorm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier (dan kun je het brood na het bakken makkelijk uit de vorm tillen!). Giet het beslag in de cakevorm, bestrooi de bovenkant met de pompoenpitten en bak je pumpkin chai bread in +/- 50 minuten goudbruin en gaar. Controleer tegen het einde van de baktijd met een satéprikker of het brood gaar is: komt deze er droog uit, dan ja! Laat het brood even afkoelen voor je het uit de vorm haalt en aanvalt. Enjoy!bass

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *