web analytics
Desserts,  Vegan

Zomerse oreo milkshake

Morning! Maken jullie weleens zelf milkshakes? Ik eigenlijk niet zo vaak, ik vind ze vaak te romig en zwaar. Maar deze zomerse oreo milkshake is gelukkig ook lekker fris en fruitig door de toevoeging van ananas, mango en banaan! De oreo golden koekjes zorgen voor een héérlijk zoet drankje! Je kunt de milkshake ook heel makkelijk vegan maken door i.p.v. normaal vanilleijs de variant van Alpro te gebruiken, en de koemelk te vervangen door bijvoorbeeld haver-, amandel- of kokosmelk. En ook fijn, deze milkshake heb je in een handomdraai gemaakt! Lees snel verder voor het recept. 

INGREDIËNTEN (2 milkshakes)

  • 4 bolletjes (alpro) vanilleijs 
  • 125 g verse mango
  • 125 g verse ananas
  • 1 banaan
  • 6 oreo golden koekjes (+ extra ter garnering)
  • Scheut melk naar keuze (koemelk/amandel/kokos/haver)
  • Paar takjes verse munt

BEREIDING

Mix in een blender het vanilleijs samen met de mango, ananas, banaan en verkruimelde koekjes tot een gladde massa. Voeg een flinke scheut melk toe en mix nogmaals totdat je een ‘milkshake-achtige substantie’ krijgt. Voeg hiervoor indien nodig nog wat extra melk toe. Schenk het mengsel in 2 glazen, garneer met wat verkruimelde oreo koekjes en een takje verse munt. Enjoy!

Tip: Lekker om een paar ijsblokjes in je glas te doen voordat je de milkshake erop schenkt. Zo blijft je drankje lekker lang koel!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *