web analytics
Hoofdgerechten

Goulashsoep

Good morning! Ik had opeens zoveel zin in een lekkere dampende kom goulashsoep.. zoals je ze in Oostenrijk ook zo heerlijk kan eten op de skipiste! Ik ben aan de slag gegaan met een recept voor deze klassieke goulashsoep en ik ben zeer tevreden! Het is extra lekker om de soep te serveren met een schepje zure room en wat verse peterselie. Het is een echte gevulde soep dus zeker geschikt als avondeten! Eventueel nog met een stukje (desem)brood met zeezoutboter erbij… genieten! Lees snel verder voor het recept 🙂

INGREDIËNTEN (voor 4 grote kommen soep)

 • 350 g runderstoofvlees
 • 2 rode paprika’s
 • 2 grote (vastkokende) aardappelen
 • 200 g tomatenblokjes
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 el bloem
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 liter rundvleesbouillon
 • 2 tl paprikapoeder
 • 1 tl gerookte paprikapoeder
 • 2 tl karwijzaad
 • 1,5 tl majoraan
 • 1 tl komijnzaad
 • 2 laurierblaadjes
 • Snufje cayennepeper
 • Zure room
 • Verse peterselie

BEREIDING

Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is en snijd deze in blokjes van 2 bij 2 cm. Bestrooi deze met peper en zout, en schep de bloem er doorheen. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Haal vervolgens het vlees uit de pan en zet dit even opzij. 

Snij de uien in halve ringen en pers de teentjes knoflook uit. Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan in een eetlepel olijfolie, en voeg na een minuutje ook de gedroogde kruiden en de tomatenpuree toe. Laat de tomatenpuree ongeveer een minuutje meebakken om te ‘ontzuren’, maar roer ondertussen goed door. Voeg vervolgens de runderbouillon toe samen met de tomatenblokjes en het vlees. Zet nu het vuur laag, doe de deksel (half) op de pan en laat de soep 3 uur pruttelen. Roer af en toe door. 

Snijd alvast de paprika’s en aardappels in kleine blokjes en voeg deze het laatste halfuur van de kooktijd toe. Proef uiteraard even of je de soep goed op smaak vindt! Wellicht nog iets meer gerookte paprikapoeder/cayennepeper voor de pit? Doe vooral wat je zelf lekker vindt 🙂 Serveer de soep met een schepje zure room en wat verse peterselie. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *