web analytics
Hoofdgerechten

Magioni courgette pizza met geitenkaas en spicy relish

Hi! Alweer een lekker pizza receptje! Hier kun je er niet genoeg van hebben toch? 😉 Deze keer ben ik weer aan de slag gegaan met de pizzabodems van Magioni! Met de courgette pizzabodem heb ik een heerlijke pizza met geitenkaas, mozzarella, courgettelinten, een pittige kruiden relish met peterselie en koriander en pompoenpitten gemaakt! Vooral die relish is écht een top toevoeging. Moeten jullie zeker eens proberen! Als je echt een fan van pittig bent, voeg dan gerust wat meer chilipeper toe hoor 😉 Voor mij was het zo voldoende haha. Lees snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN (2 pizza’s)

 • 2 Magioni courgette bodems
 • 125 g crème fraîche light
 • 1 courgette
 • 1 bolletjes mozzarella
 • 100 g gerijpte geitenkaas (zo’n rondje van versafdeling)
 • 1 rode ui
 • Paar cherrytomaatjes
 • Handje pompoenpitten

Spicy relish

 • Handje verse peterselie
 • Handje verse koriander
 • 1/2 chilipeper
 • 2 el citroensap
 • 1 teentje knoflook
 • 1 tl suiker
 • Snufje zout
 • Olijfolie

BEREIDING

Maak van tevoren alvast de relish. Pel het teentje knoflook en pers deze uit, en hak de chilipeper fijn. Doe in een hakmolentje/keukenmachine de verse kruiden, chilipeper, knoflook, citroensap, suiker en een snufje zout en doe hier een flinke scheut olijfolie bij. Maal het geheel tot een grove kruidenolie. Voeg eventueel nog iets meer olijfolie toe als het mengsel te vast blijft.

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de rode ui in halve ringen en de cherrytomaatjes in kleine plakjes. Scheur de mozzarella en geitenkaas in stukjes. Smeer de pizzabodems in met de crème fraîche en beleg achtereenvolgens met mozzarella, rode ui, cherrytomaatjes en de helft van de geitenkaas (de andere helft gaat er na het bakken pas overheen). Bak de pizza’s +/- 10 minuten in de oven, totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn.

Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een wokpan en snijd van de courgette met behulp van een kaasschaaf lange linten (in de lengte). Wok de courgettelinten in een paar minuten in de pan en breng op smaak met wat zout en peper. Zet zolang even opzij.

Als je de pizza’s uit de oven hebt gehaald, beleg je deze met de courgettelinten, de overgebleven geitenkaas, wat pompoenpitten en een paar theelepeltjes van de spicy relish. Enjoy!

Tip: wat je nog overhoudt van de relish is ook heerlijk om een lekker soepje mee op smaak te brengen! Of als extra smaakmaker op een sandwich/tosti… wees gewoon lekker creatief! 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *