Hoi! Ik ben dól op truffel, er staan al meerdere receptjes op mijn blog waar ik dit ingrediënt in verwerk. Favoriet zijn denk ik de portobelloburgers! Als je benieuwd bent, tik dan vooral even ‘portobelloburgers’ in de zoekbalk en je vindt ze direct 🙂 Maar dan nu, een pesto. Een truffel-boerenkoolpesto om precies te zijn! Want pesto hoef je niet per sé van basilicum te maken! Peterselie is ook heerlijk, en, zoals ik nu laat zien, boerenkool ook! Verder gebruikte ik een fris citroentje, walnoten, cashewnoten, parmezaanse kaas én truffelolie. Dit recept is voldoende voor 2 weckpotjes en kun je in de koelkast ongeveer 5 dagen bewaren. Benieuwd? Lees snel verder!
INGREDIËNTEN (2 weckpotjes vol)
100 g verse boerenkool
70 g parmezaanse kaas
30 g walnoten
30 g cashewnoten
1/2 citroen (sap)
130 mL extra vierge olijfolie
4 el truffelolie
Zout, peper
BEREIDING
Rasp de parmezaanse kaas en pers de citroen uit. Doe de boerenkool samen met de parmezaanse kaas, walnoten, cashewnoten en het citroensap in een keukenmachine. Voeg de extra vierge olijfolie toe en maal goed fijn. Voeg dan de truffelolie toe en breng de pesto op smaak met zout en peper. Maal nogmaals door totdat een fijne (pesto-like) structuur ontstaat. Voeg eventueel wat extra olie toe als de pesto nog te dik blijft. Verdeel de pesto over twee weckpotjes den giet een dun laagje olijfolie over de bovenkant. Op deze manier blijft de pesto +/- 5 dagen goed in de koelkast. Lekker om te serveren bij de borrel, door een pasta óf in het salade recept wat hierna online komt 😉 Enjoy!