web analytics
Ontbijt,  Vegan

Nutella smoothie bowl

Goedemorgen deze zonnige morgen! Het is weer eens tijd voor een lekker makkelijk en gezond onbijtreceptje! Ik probeer zelf wel te variëren qua ontbijt maar kom toch vaak bij dezelfde gingen uit. Zo ontbijt ik vaak met (soya)yoghurt met vers fruit en granola, of een simpel havermoutje. En als ik zin heb om iets meer tijd te besteden aan m’n ontbijtje dan maak in ook vaak banana pancakes! Mijn favoriete recept hiervoor heb ik inmiddels ook al gedeeld op m’n site 🙂 Maaarrr deze nutella smoothiebowl gaat je ook zeker blij maken! Enige wat je hoeft te doen is de avond van tevoren even een banaantje in de vriezer te gooien, en vlak van tevoren een paar dadels laten weken in heet water. Alle ingrediënten even in de blender doen, aftoppen met je favoriete toppings en klaar ben je! 

INGREDIËNTEN

  • 1 banaan (in stukjes gesneden en bevroren)
  • 5 dadels (geweekt in heet water)
  • 100 mL (soya)melk
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 20 g hazelnoten
  • Toppings: vers fruit, geroosterde hazelnoten, cacao nibs, pure chocolade….

BEREIDING

Ik kan dit bijna geen recept noemen 😉 Het is zo makkelijk! Maar wel heel erg lekker. Je doet de banaan, dadels, soyamelk, cacaopoeder, vanille-extract en hazelnoten in de blender/keukenmachine en maalt dit mengsel goed fijn. Kan even duren voordat je een mooie gladde substantie krijgt! 

Schenk je ‘nutella smoothie’ vervolgens in een kom en garneer met je favoriete toppings! Ik gebruikte zelf rood fruit, geroosterde hazelnoten, cacao nibs en wat stukjes extra pure chocolade. Klaar is je healthy nutella smoothie bowl! Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *