web analytics
Taarten,  Vegan

Gezonde fruittaart met kokos en pecannoten

Goedemorgen! Afgelopen weekend maakte ik deze super lekkere, gezonde fruittaart met een bodem van havermout, dadels, kokos en pecannoten. De vulling bestaat uit romige kokosyoghurt, afgetopt met een flinke lading vers fruit! Oh ja, alle ingrediënten zijn ook nog eens 100% plantaardig, vegan-proof dus. De bodem bak je een kwartiertje in de oven en laat je afkoelen, daarna kan je direct beginnen met vullen. Deze taart heb je dus binnen no time op tafel staan! Ideaal als je even snel een lekkere gezonde snack op tafel wilt zetten. Ook prima om mee te ontbijten overigens 😉 Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

INGREDIËNTEN

Bodem

 • 125 g pecannoten
 • 100 g dadels
 • 75 g kokosrasp
 • 50 g havermout
 • 2 el kokosolie
 • 2 el maple syrup
 • Snuf kaneel
 • Snufje zout

Vulling + toppings

 • 400 g kokosyoghurt 
 • 2 el maple syrup
 • Vers fruit naar keuze (ik gebruikte aardbeien, mango, frambozen, blauwe bessen)
 • Kokosflakes

BEREIDING

Week de dadels 10 minuten in heet water en laat daarna goed uitlekken. Smelt de kokosolie in een steelpannetje. Mix in een keukenmachine de dadels samen met de pecannoten, havermout, kokosrasp, maple syrup en gesmolten kokosolie tot een plakkerig goedje. Vet een lage springvorm van +/- 26 cm doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier. Ik gebruikte hiervoor een lage kartelvorm. Verwarm ook de oven voor op 180°C.  Verdeel het dadel-notenmengsel over de bodem van de bakvorm. Duw goed aan met de bolle kant van een lepel, ook aan de zijkanten van de vorm. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat vervolgens geheel afkoelen.

Als de bodem is afgekoeld, is het tijd om de taart af te maken! Meng de kokosyoghurt met de maple syrup en smeer dit uit over de bodem. Garneer met vers fruit naar keuze en kokosflakes. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *