web analytics
Taarten

Peren kruimeltaart

Morning! Er zijn weer volop peertjes te vinden in de supermarkt. Ik vind het héérlijk om deze te verwerken in een taart of in een crumble.. Of een combinatie van beiden, zoals deze peren kruimeltaart! Ik voegde nog wat citroenschil toe voor de frisheid, en verder lekker veel kaneel ofcourse én als extraatje wat bitterkoekjes! Een hele smakelijke taart die je ook nog eens zo gemaakt hebt. Helemaal herfstig, lees snel verder voor het recept als je ook direct zin krijgt om te bakken! 

INGREDIËNTEN

 • 280 g roomboter (op kamertemperatuur)
 • 300 g zelfrijzend bakmeel
 • 150 g lichtbruine basterdsuiker
 • 200 g bloem
 • 100 g kristalsuiker (+ een paar el extra)
 • 5 peren
 • 3 tl kaneel
 • 1 ei
 • 100 g bitterkoekjes
 • 1/2 citroen (schil)
 • 3 el custardpoeder
 • 1 tl vanille-extract
 • Snuf zout

BEREIDING

Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Ik gebruikte deze keer een rechthoekige springvorm van 20 bij 30 cm, maar een ronde kan ook prima (gebruik dan een diameter van 24 of 26 cm).

Neem voor de bodem 160 g roomboter en meng dit met het zelfrijzend bakmeel, de lichtbruine basterdsuiker, een snufje zout, het citroenrasp en het ei. Kneed alle ingrediënten tot een stevig en samenhangend deeg, verpak in vershoudfolie en laat 30-60 minuten rusten in de koelkast. Kneed vervolgens ook de ingrediënten voor het kruimeldeeg door elkaar: de bloem, 100g kristalsuiker, de rest van de roomboter en 1 tl vanille-extract. Zet dit ook 30-60 minuten in de koelkast om te rusten.

Rol vervolgens het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een grote ronde of rechthoekige lap deeg (afhankelijk van je springvorm) en bekleed hiermee je bakvorm. 

Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het fruit in kleine stukjes. Meng met de custardpoeder, kaneel en een paar el kristalsuiker (naar smaak). Verkruimel de bitterkoekjes en verdeel deze over de deegbodem. Bedek met de stukjes peer, druk goed aan (ik gebruik hiervoor altijd een stukje vershoudfolie zodat je geen vieze handen krijgt ;-)) en bedek ten slotte met het kruimeldeeg. Bak de taart in +/- 60-70 minuten goudbruin. Laat de taart eventjes afkoelen nadat je ‘m uit de oven haalt. Lauwwarm vind ik de taart het allerlekkerst! Serveer eventueel met wat poedersuiker en/of een toef slagroom. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *