Romige lasagne met kipgehakt en spinazie
Morning! Afgelopen week was ik aan het experimenteren met een ‘nieuw’ receptje voor lasagne. Meestal maak ik de klassieke lasagne bolognese of juist een versie met tomatensaus en veel groenten. Oh en kaas haha. Maar nu heb ik een versie gemaakt met een romige en pittige bechamelsaus, kipgehakt, spinazie, champignons en véél (!!) kaas! Nou ik kan je vertellen, dit was een schot in de roos haha. Wat een lekker gerechtje! Echt een smaakbommetje. Wel machtig, dus lekker om te serveren met een frisse salade on the side. Wil je deze ook proberen? Lees dan snel verder voor het recept!
INGREDIËNTEN (4 personen)
- 1/2 pak lasagnebladen (ongeveer)
- 400 g spinazie
- 300 g kipgehakt
- 250 g champignons
- 3 lente-uitjes
- 2 uien
- Verse tijm
- Zout, peper
- 50 g parmezaanse kaas
- 50 g geraspte mozzarella
Bechamel
- 50 g roomboter
- 50 g bloem
- 750 mL melk
- 50 g parmezaanse kaas
- 100 g geraspte mozzarella
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 rode chilipeper
- 1 tl uienpoeder
- 1,5 tl oregano
- 0,5 tl tijm
- o,5 tl peterselie
- Zout, peper
BEREIDING
Vet een ovenschaal in (ik gebruikte een vierkante schaal van +/- 23 cm) en verwarm de oven voor op 180°C.
Snipper de uien, was de champignons en snijd deze in plakjes. Verhit 1 el olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui ongeveer een minuutje. Voeg de champignons toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Voeg dan het kipgehakt toe en bak deze in ongeveer 5 minuutjes rul. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Voeg ten slotte beetje voor beetje de spinazie toe en laat deze mee slinken. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en voeg deze als laatste toe, haal de pan nu van het vuur terwijl je verder gaat met de bechamelsaus.
Voor de bechamel; pers de teentjes knoflook uit en hak de chilipeper fijn. Smelt de roomboter in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook, chilipeper, gedroogde tijm, peterselie, oregano en het uienpoeder voor ongeveer 2 minuutjes. Voeg dan de bloem toe, roer goed (!) door en laat de bloem 1-2 minuten garen. Voeg beetje bij beetje de melk toe, terwijl je goed blijft roeren zodat een gladde saus ontstaat. Verwarm onder regelmatig doorroeren op laag vuur, totdat de saus begint in te dikken. Als er een dikke saus is ontstaan, waar je met je spatel een streek door kan trekken, is de bechamel klaar! Breng op smaak met peper en voeg de parmezaanse kaas en mozzarella toe. Roer goed door totdat alle kaas gesmolten is.
Tijd om de lasagne op te bouwen! Verdeel eerst een laagje kipgehakt/spinazie/champignons over de bodem van de ovenschaal, gevolgd door een laagje saus en lasagnebladen. Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten op zijn, en eindig hierbij met een laag bechamel. Verdeel de laatste 50 g parmezaanse kaas en mozzarella over de bechamel. Rits de blaadjes van een aantal takjes tijm (hoeveelheid naar smaak) en verdeel deze over de kaas. Breng op smaak met versgemalen peper. Bak de lasagne in de oven in +/- 45 minuten goudbruin. Dek eventueel af met aluminiumfolie tegen het einde van de baktijd als de bovenkant te donker wordt. Laat de lasagne ongeveer 5 minuutjes afkoelen buiten de oven voordat je deze aansnijdt. Het is lekker om de lasagne te serveren met een frisse salade! Enjoy!
You May Also Like
Magioni courgette pizza met geitenkaas en spicy relish
19 februari 2021
Asperge plaattaart met ricotta en balsamico
28 april 2022