web analytics
Borrel

Salty caramel whiskey cocktail

Hi! 14 feb, Valentijnsdag! Ik kreeg ondanks een hele mooie fles single malt whiskey van The Whistler toegestuurd. Een valentijnseditie! Het leek me tof om hier een cocktailreceptje mee te bedenken, iets dat makkelijk en snel te bereiden is, en lekker zoet haha. Het is deze salty whiskey cocktail geworden, met single malt, karamel-zeezout likeur, vanille en citroen. Errrrg lekker al zeg ik het zelf! Maar deze whiskey is puur ook top, of bijvoorbeeld goed te gebruiken in een klassieke sour cocktail. Én natuurlijk super leuk om cadeau te geven door de feestelijke verpakking!

INGREDIËNTEN (1 cocktail)

  • 45 mL single malt whiskey (ik gebruikte de P.X. I Love You Single Malt van The Whistler)
  • 25 mL karamel-zeezout likeur (of karamellikeur + een snufje zeezout)
  • 15 mL citroensap
  • 1/2 tl vanille-extract

BEREIDING

Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker. Vul ondertussen een (whiskey/cocktail) glas met een paar ijsblokjes. Shake de ingrediënten in de shaker +/- 10 seconden (krachtig!). Schenk de drank op de ijsblokjes, garneer eventueel met een schijfje citroen en serveer direct. Enjoy!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *