web analytics
Taarten

Kokostaart met mangocurd

Morning! Tijd voor weer een lekker taartreceptje. Ik deelde eerder al bij het recept voor de ‘eton mess met mangocurd’ het recept voor de mangocurd. De mangocurd gebruik ik ook in deze kokostaart! 3 lagen smeuïge en frisse kokos-limoencake, gevuld met lagen mangocurd en afgesmeerd met een romige roomkaasfrosting. Sounds good right? Leuk projectje voor het weekend dacht ik zo 😉 Benieuwd? Lees dan snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN

Kokoscake

 • 250 g roomboter
 • 250 g suiker
 • 250 g bloem
 • 2 tl bakpoeder
 • 5 eieren
 • Snufje zout
 • 150 mL kokosmelk
 • 1 limoen (rasp)

Mangocurd

 • 150 g mango
 • 1 limoen (sap)
 • 4 eidooiers
 • 100 g suiker
 • 100 g roomboter

Roomkaasfrosting

 • 150 g monchou
 • 75 g roomboter
 • 225 g poedersuiker
 • 1 el limoensap

Garnering

 • 100 g kokosrasp
 • Gedroogde mango
 • Kokosflakes

BEREIDING

We beginnen met de cake! Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier. Mix de boter, limoenrasp en suiker tot een romig mengsel. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen. Voeg ten slotte ook een snuf zout en de kokosmelk toe. Mix dan (in delen) de bloem en het bakpoeder door het beslag. Mix nog 2 minuutjes door tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en bak in +/- 70 minuten gaar. Controleer tegen het einde van de baktijd met een satéprikker of de cake gaar is; komt deze er droog/schoon uit, dan is de cake gaar! Laat de cake eerst 15 minuten afkoelen in de vorm, verwijder vervolgens (voorzichtig) de rand van de springvorm. Laar de cake afkoelen tot kamertemperatuur.

Dan de mangocurd. Snijd de mango in kleine blokjes. Pers de limoen uit en pureer de mango samen met het limoensap tot een gladde puree. Snijd de roomboter in kleine blokjes. Meng de eidooiers samen met de suiker in een hittebestendige kom, roer de mangopuree erdoorheen en verwarm dit mengsel au bain marie. Het mengsel zal nu geleidelijk gaan indikken, maar dit kan rustig een kwartiertje duren.  Roer in ieder geval ondertussen regelmatig door, en als het mengsel mooi is gebonden haal je de kom van de pan, voeg je de blokjes roomboter toe en roer je deze erdoorheen totdat de boter is gesmolten. Zet de mangocurd opzij en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Voor de roomkaasfrosting mix je de boter zacht. Voeg dan de roomkaas toe en mix tot een glad mengsel. Spatel ten slotte in delen de poedersuiker door de roomboter/roomkaas, gevolgd door het limoensap. Mix even goed door tot een gladde frosting.

Tijd om de taart op de bouwen! Snijd de cake in 3 gelijke lagen. Smeer een flinke laag mangocurd op de onderste cake, dek af met de tweede cake, besmeer opnieuw met mangocurd en dek af met de derde (laatste) cake. Smeer de taart rondom in met een laag frosting. Zet de taart een halfuur tot een uur in de koelkast om op te stijven. Smeer hierna de taart mooi glad af met de overige frosting. Bestrooi met kokosrasp en garneer eventueel met stukjes gedroogde mango en kokosflakes. Enjoy!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *