web analytics
Borrel

Winter sour cocktail

Morning! Deze maand ontving ik weer een hele mooie fles van De Monnik Dranken, namelijk de Charles Merser Rum! Deze double nlended rum bestaat uit vakkundig gerijpte rum uit Barbados, Jamaica, de Domicaanse Republiek en Panama. De verschillende rum ‘componenten’ worden hierna in Londen geblend en op vat gelegd. Deze rum heeft een warme en zoete smaak met tonen van getoast eiken, vanille, banketbakkersroom en tropisch fruit. Heeerlijk om puur te drinken maar ook perfect voor een cocktail! Ik maakte een winterse sour cocktail, met dus deze speciale rum, kaneel-kruidnagel-suikersiroop, sinaasappel en eiwit. Benieuwd? Lees snel verder!

INGREDIËNTEN

  • 60 mL Charles Merser Rum
  • 30 mL (verse!) sinaasappelsap
  • 20 mL kaneel-kruidnagel-suikersiroop
  • 1 eiwit
  • IJsblokjes
  • Garnering: sinaasappelschijfje, kaneel

Kaneel-kruidnagel-suikersiroop

  • 100 g suiker
  • 200 mL water
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje

Maak eerst de suikersiroop! Deze moet nog even afkoelen voordat je de aan de cocktail kan beginnen. Eenmaal afgekoeld kan je deze in de koelkast zeker een aantal weken bewaren! Doe alle ingrediënten voor de siroop in een steelpannetje en verwarm totdat de suiker is opgelost. Laat de siroop dan volledig afkoelen en verwijder ten slotte de kruidnagels en het kaneelstokje. 

Neem een cocktailshaker en barmaatje en doe de rum, sinaasappelsap, suikersiroop en het eiwit in de shaker. Shake totdat er een mooi schuimlaagje (door het eiwit!) ontstaat. Voeg dan de ijsblokjes toe aan de shaker en shake nog even kort. Neem een laag cocktailglas (à la whiskeyglas) en schenk hierin de cocktail plus ijsklontjes. Garneer eventueel met een schijfje sinaasappel en wat kaneelpoeder. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *