Morning! De zomer is eindelijk begonnen! Hoewel het toch een warm gerecht is, vind ik het heerlijk om op zonnige dagen een soepje te eten. Ideaal als licht avondeten met een lekker stokbroodje en een glas witte wijn of rosé erbij toch! Deze groene aspergesoep is daar zeker geschikt voor. Lekker fris van smaak door de munt en citroen, en kruidig door de basilicum. Een beetje (plantaardige) kookroom erdoor en meer heeft dit soepje niet nodig. Genieten! Wil je dit receptje ook maken? Lees dan snel verder hoe je dit doet 🙂
INGREDIËNTEN (2 personen)
300 g groene aspergetips
1 ui
2 teentjes knoflook
500 mL groentebouillon
100 mL (plantaardige) kookroom
Handje verse basilicum
Paar blaadjes verse munt
1/2 citroen (sap)
Olijfolie, zout, peper
BEREIDING
Was de groene asperges en snijd ze in kleine stukjes. Snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit. Verhit in een soeppan 2 el olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook voor circa 2 minuutjes. Voeg dan de groene asperges toe, gevolgd door de groentebouillon. Hak de verse kruiden grof en voeg ook deze toe. Laat circa 15 minuutjes zachtjes koken. Pureer vervolgens de soep fijn met een staafmixer. Voeg ten slotte de kookroom en het citroensap door en breng de soep op smaak met peper. Roer even goed door totdat alle room goed door de soep gemengd is. Garneer de soep met wat extra verse basilicum en munt en nog een klein scheutje kookroom. Enjoy!