web analytics
Hoofdgerechten,  Lunch,  Voor- en bijgerechten

Panzanella

Goedemorgen! Nu het weer de goede kant op gaat, is het tijd voor lekkere zomerse receptjes! Ik heb zelf een aantal favorieten die sowieso op tafel moeten komen staan in de zomer, waaronder ook deze panzanella. Panzanella is een Italiaanse broodsalade, gemaakt van zelfgemaakte croutons, tomaten, paprika, ansjovis, kappertjes, verse basilicum en parmezaanse kaas. Ik vind dit een ideale lunch/lichte avondmaaltijd, maar ook een top gerecht voor bij de bbq! Wat zijn jouw go to zomer gerechten? Let me know! Voor nu, lees snel verder voor het recept..

INGREDIËNTEN

 • 1/2 ciabattabrood (afbakbrood)
 • 5 rijpe trostomaten
 • 3 paprika’s (rood en geel gemixt)
 • 4 tl kappertjes
 • 2 lente-uitjes
 • 1 blikje ansjovisfilet
 • Handje verse basilicum
 • 50 g geraspte parmezaanse kaas
 • 1 teentje knoflook
 • Balsamico dressing (crème)
 • Olijfolie, zout, peper

BEREIDING

We beginnen met het maken van de croutons. Deze moeten namelijk gebakken worden én afgekoeld zijn voordat je ze toevoegt aan de salade. Je kunt dit dus ook al van tevoren doen! Snijd het afbak ciabattabrood in dobbelsteentjes van 2 bij 2 cm en verwarm de oven voor op 180°C. Schep de stukjes brood in een ovenschaal om met een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Pers het teentje knoflook uit en schep ook dit door het brood heen. Bak de croutons in +/- 20 minuten goudbruin en krokant. Let op, kan verschillen per oven! Laat de croutons afkoelen voordat je verder gaat.

Snijd de tomaten en paprika’s in grove stukken, de lente-ui in ringetjes en de ansjovisfilets in kleine stukjes. Hak ook de verse basilicum grof. Meng in een grote schaal de tomaten, paprika’s, lente-ui, kappertjes en ansjovis. Breng op smaak met peper en zout. Schep vervolgens ook de croutons er doorheen. Garneer met de parmezaanse kaas, verse basilicum en de balsamico dressing. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *