web analytics
Bakken

Oreo soesjes

Morning! Ik waarschuw je alvast voor wanneer je besluit deze soesjes te gaan maken.. ze zijn gevaarlijk lekker! Ik gebruikte een klassiek recept voor soezendeeg en vulde de soesjes met een romige vulling op basis van slagroom, vanille en stukjes oreo.. de soesjes worden vervolgens in de witte chocolade ganache gedipt en afgetopt met nog wat extra oreo crunch. Super leuk, jullie zullen de komende tijd wel vaker recepten met deze heerlijke koekjes voorbij zien komen, want ik mag mezelf vanaf deze maand ambassadeur noemen van Oreo! Hoe tof is dat 😀 Maar eerst, ga lekker aan de slag met het recept voor deze verleidelijke soesjes 😉

INGREDIËNTEN (+/- 30 soesjes)

Soezendeeg

 • 100 mL melk
 • 100 mL water
 • 100 g roomboter
 • 100 g bloem
 • 1/4 tl zout
 • 3 à 4 eieren

Oreo vulling + topping

 • 500 mL slagroom
 • 1 zakje klopfix
 • 1 tl vanille-extract
 • 45 g suiker
 • 200 g witte chocolade
 • 1,5 zakje oreo crunch naturel (mini oreo koekjes)

BEREIDING

Begin met het maken van het soezendeeg. De soesjes moeten namelijk eerst gebakken worden en volledig afgekoeld zijn voordat je verder kunt met de vulling. Smelt op laag vuur de roomboter in een pannetje samen met de melk en het water. Breng het geheel langzaam aan de kook. Haal dan het pannetje van het vuur en voeg in 1 keer de bloem toe. Roer direct goed door en zet de pan vervolgens terug op middelhoog vuur. Blijf continu goed roeren! Je zult merken dat het deeg een bal begint te vormen en het deeg zachtjes zal gaan sissen in het pannetje. Dit is goed, want je wil de bloem goed laten garen zodat de soesjes mooi kunnen rijzen straks tijdens het bakken. Na ongeveer 2-3 minuten kun je de pan van het vuur halen en laat je het mengsel ongeveer 5 minuutjes staan om af te koelen. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe wanneer het voorgaande ei volledig is opgenomen. Kijk na 3 eieren even hoe dik je deeg is. Het deeg moet glad zijn en van de spatel af kunnen lopen, maar niet zo dun zijn dat het beslag uitloopt wanneer je hoopjes op de bakplaat gaat spuiten. Als het deeg nog te stevig/dik is, voeg dan nog het vierde ei toe.

Verwarm de oven voor op 210ºC. Doe het soesjesdeeg in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit kleine dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Voor kleine soesjes spuit je dopjes van ongeveer 2 à 3 cm doorsnede. Bak de soesjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Je moet ze echt goed goudbruin bakken om stevige soesjes te krijgen! Open trouwens de deur van de oven niet tijdens het bakken, want dan kunnen je soesjes inzakken.

Laat de soesjes volledig afkoelen voor verder gebruik.

Tijd voor de vulling! Klop 400 mL slagroom op met de suiker, het vanille-extract en het zakje klopfix. Hak de koekjes uit 1 zakje oreo crunchies fijn (belangrijk dat het echt fijne stukjes zijn, anders gaan de stukjes straks vastzitten in je spuitzak ;-)). Spatel deze door de slagroom en vul hiermee een spuitzak met een glad spuitmondje. Snijd met een klein mesje een opening in de onderkant van de soesjes. Vul alle soesjes met de roomvulling.

Verwarm de overige 100 mL slagroom in een steelpannetje. Hak de witte chocolade in kleine stukjes en doe deze in een kom. Hak ook de overige oreo koekjes grof. Wanneer de slagroom bijna kookt, giet je deze op de stukjes chocolade. Roer goed doordat totdat er een gladde chocoladeganache ontstaat. Dip de bovenkant van de soesjes in de ganache (handig om de ganache eerst in een smallere mok te gieten, dat dipt wat makkelijker!), zet terug op een vel bakpapier en bestrooi met wat gehakte koekjes. Herhaal dit voor alle soesjes en laat de chocolade eerst uitharden voordat je ze serveert. Enjoy! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *