web analytics
Hoofdgerechten

Magioni pizza carpaccio

Ik ben zoals jullie waarschijnlijk al wel weten dol op de pizzabodems van Magioni! Deze bodems bestaan voor een groot deel uit groente, en hierdoor een ideale basis voor een verantwoorde pizza! Het leek me leuk om een ‘kersteditie’ te maken, dus vandaar deze magioni pizza carpaccio! De kerstdagen zullen dit jaar in klein gezelschap gevierd worden, en ik kan me voorstellen dat je dan op 2e kerstdag al zoiets hebt van, ja.. zo’n heel kersdiner.. we zijn toch maar met z’n tweeën thuis. Of dat je gewoon zin hebt in een lekkere en makkelijke maaltijd, maar wel in kersstijl. En dan is deze pizza denk ik een top idee! Lekker glaasje rode wijn erbij, genieten maar!

INGREDIËNTEN (2 personen)

  • 2 magioni pizza bodems (ik gebruikte de bloemkool variant)
  • 100 g carpaccio
  • 3 el crème frâiche light
  • 1,5 el truffelmayo
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Groene pesto
  • Handje snoeptomaatjes
  • Stukje parmezaanse kaas
  • Pijnboompitjes
  • Optioneel: truffelolie

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de crème fraîche en truffelmayo door elkaar, breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper en smeer hiervan een lekkere laag op de pizzabodems. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en verdeel deze over de room, gevolgd door wat kleine hoopjes groene pesto. Bak de bodems in +/- 10-14 minuten goudbruin. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes, rooster de pijnboompitjes en rasp wat parmezaanse kaas. 

Als je de bodems uit de oven haalt, verdeel je hier direct het carpacciovlees overheen, gevolgd door wat rucola, de gehalveerde tomaatjes, geroosterde pijnboompitjes en parmezaanse kaas. Maak het eventueel helemaal af met wat drupjes truffelolie, yum! Enjoy!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *