web analytics
Hoofdgerechten,  Lunch

Salade met warme geitenkaas en vijgen

Jaaa hallo! Het is weer tijd voor een lekkere makkelijke salade! Super fijn dat de verse vijgen weer in het seizoen zijn, want die zijn echt perfect om te verwerken in salade. Geitenkaas is toch wel één van mijn guilty pleasures, vandaar deze salade met warme geitenkaas en vijgen! Met gepofte tomaatjes, walnoten en balsamico… mmm! Ik serveer dit vaak ‘s avonds met een stokbroodje erbij als een lekkere snelle en makkelijke maaltijd wil hebben, maar wél echt zin heb in iets lekkers.. Lees snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN (per salade)

  • 1 rondje geitenkaas (ik gebruik de ronde gerijpte geitenkaas van de AH)
  • 2 verse vijgen
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 50 g rucolamelange
  • Handje walnoten
  • Honing
  • Balsamicodressing

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de cherrytomaatjes op. Sprenkel een klein beetje olijfolie over de tomaatjes en bestrooi ze met zout en peper. Zet de bakplaat in de oven en bak de tomaatjes +/- 10 minuten. 

Verdeel een eetlepel honing over de geitenkaas en zet deze in een ovenschaaltje ook in de oven voor +/- 15 minuten. 

Als de tomaatjes klaar zijn, kun je deze even apart bewaren. Ze zijn namelijk erg heet dus helemaal niet erg als ze even wat afkoelen voordat de rest van de ingrediënten klaar is 😉 

Snijd ondertussen de verse vijgen in parten en hak de walnoten grof. Verdeel de sla over een (diep) bord. Als de geitenkaas mooi goudbruin gekleurd is, leg je deze in het midden op de salade. Verdeel de verse vijgen, gepofte tomaatjes en de walnoten eromheen. Drizzle tot slot lekker wat balsamicodressing over de salade heen. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *