web analytics
Bakken

Key lime blondies

Jaaa hallo daar! Ik post tegenwoordig iets minder frequent nieuwe recepten dan ik voorheen deed, zoals je misschien al wel gemerkt hebt. Eerst deed ik dit namelijk om de dag, maar ik merk dat nu ik 4 dagen per week aan het werk ben, dat niet helemaal meer haalbaar is helaas! 🙁 Dusss, beetje gas terug dan maar. Want ik wil wel lekker blijven bakken ter ontspanning en ervan kunnen genieten! Dus dan moet er geen druk oid achter zitten. Maargoed, over naar de key lime blondies! Ik heb hiervoor classic blondies gemaakt, met stukjes witte chocolade en bastognekruimels, en er een lekkere laag key lime pie vulling bovenop gedaan! Deze ‘roomkaasachtige’ vulling zakt eigenlijk helemaal weg in de blondies en maakt het geheel súper smeuïg en lekker fris! Ik was enthousiast! Lees hieronder snel verder voor het recept 🙂

INGREDIËNTEN

Blondies

  • 250 g witte chocolade
  • 100 g roomboter
  • 130 g lichtbruine basterdsuiker
  • 130 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Paar bastognekoekjes (ik gebruikte circa 70 g koekjes)

Key lime pie vulling

  • 2 limoenen
  • 2 eieren (gesplitst, alleen de eidooiers!)
  • 250 g gecondenseerde melk

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een vierkante bakvorm (20 bij 20 cm) en bekleed de bodem met bakpapier (ik zorg er altijd voor dat het bakpapier aan twee zijden over de rand heen hangt, zodat je je baksel na het bakken makkelijk uit de vorm kunt tillen!). 

Smelt de roomboter en 150 g van de chocolade au bain marie. Mix ondertussen de basterdsuiker, eieren en vanille-extract door elkaar. Mix circa 2 minuten door op middelhoge snelheid. Voeg dan voorzichtig, in een dun straaltje, het boter-chocolademengsel hieraan toe. Blijf ondertussen mixen. Spatel vervolgens de bloem, het bakpoeder en het snufje zout door het beslag. Hak de overige witte chocolade en de bastognekoekjes in kleine stukjes en spatel deze ten slotte ook door het beslag. Verdeel het blondiebeslag over de bakvorm en zet deze voor 25 minuten in de oven. 

Rasp ondertussen de schil van 1 van de limoen en pers beide limoenen uit. Doe de gecondenseerde melk, de eidooiers en het limoensap en de limoenrasp in een steelpannetje, roer goed door en breng dit aan de kook. Laat het mengsel al roerend gedurende 3 minuten indikken (als het eenmaal kookt). Haal dan het pannetje van het vuur en laat het mengsel even staan.

Als de blondies 25 minuten in de oven hebben gestaan, haal je de bakvorm uit de oven en giet je voorzichtig de key lime pie vulling over de blondies. De blondies zijn waarschijnlijk nog wat zacht, maar dat geeft niet! Het blondiebeslag en de key lime pie vulling zullen daardoor wat gaan mengen, maar dat is juist lekker. Je kunt eventueel met een lepel het beslag nog iets door elkaar swirlen. Zet de vorm dan terug in de oven, verhoog de temperatuur naar 180° en laat nog circa 25 minuten bakken totdat de bovenkant van de blondies goudbruin gekleurd is.

Laat de blondies helemaal afkoelen voor je ze aansnijdt. Het beste kun je ze nadat ze helemaal afgekoeld zijn nog een uur of 2/3 in de koelkast zetten zodat ze mooi stevig worden. Enjoy!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *