
Portobelloburgers met gegrilde halloumi

Dit is 1 van mijn favo vega recepten! Deze burger is opgebouwd uit
portobello, gegrilde halloumi, gekarameliseerde uitjes, avocado, pesto, rucola
en truffelmayo.. klinkt dat niet fantastisch? Zowel de portobello als de
halloumi kun je het beste bereiden in de grillpan om de burger een extra rijke
smaak te geven. Of… als het lekker weer is, zet je toch gewoon de bbq aan?
INGREDIENTEN
- 4 ciabattabroodjes
- 4 portobello’s
- 1 blok halloumi kaas (225 g)
- 3 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- Rucola
- (Verse) groene pesto
- Truffelmayonaise
- Truffelolie (optioneel, maar wel heel lekker!)
- Balsamicoazijn
- Rietsuiker
Bereiding
Marineer eerst de portobello’s. Maak hiervoor een mengsel van een paar eetlepels truffelolie (of anders gewone olijfolie), 2 uitgeperste teentjes knoflook en een flinke snuf gemalen peper. Smeer de portobello’s met een kwastje in met de olie, dek ze af met vershoudfolie en laat even staan.
Maak nu de gekarameliseerde rode uien. Snijd de rode uien in dunne halve ringen, en bak deze aan in een steelpannetje met wat olijfolie en/of roomboter. Als de uien mooi glazig zijn, voeg je een eetlepel rietsuiker toe en een eetlepel balsamicoazijn. Zet nu het vuur laag en laat de uien in +/- een halfuurtje karameliseren totdat ze mooi gekleurd zijn. Voeg aan het eind nog wat gemalen peper en eventueel een snufje zout toe.
In de tussentijd kun je de halloumi vast grillen! Snijd het blok in plakken van +/- 0,5 cm. 1 blok van 225 g kun je eigenlijk perfect in 8 plakken snijden, zodat er 2 plakken op elk broodje kunnen. Verhit een grillpan en bestrijk deze met een kwastje met een beetje olijfolie. Leg de plakken halloumi in de pan en let goed op; draai ze om als er mooie donkere grillstrepen aan de onderkant te zien zijn. Doe hetzelfde voor de andere kant en haal ze vervolgens uit de pan. Leg ze op een bordje en dek af met aluminiumfolie.
De grillpan kun je laten staan, want hier kunnen nu de portobello’s in gegrild worden. Leg ze in de pan, en grill ze in +/- 4
minuten per kant gaar. Let goed op dat ze niet te donker worden, anders moet je ze in de tussentijd even een paar keer omdraaien.
Tijd om de burgers te bouwen! Snijd een ciabattabroodje doormidden (lekker om deze van tevoren even in de oven af te bakken!). Smeer de onderkant in met een laagje truffelmayonaise, leg er een laag rucola op, gevolgd door de portobello, halloumi, gekarameliseerde rode uien en een eetlepel verse groene pesto. Dek af met de bovenkant van het ciabattabroodje en steek er een klein cocktailprikkertje in. Herhaal voor de volgende 3 burgers. Eet smakelijk!



You May Also Like

Taco bowl met krokante garnalen en avocadodressing
17 april 2020
Asperge plaattaart met ricotta en balsamico
28 april 2022
2 Comments
Roliena
Hoi Romy,
De portobelloburgers staan weer op het menu. Wij zijn echt dol op die mooie grote paddestoelen geworden naar aanleiding van jouw recept!
De halloumi en gekarameliseerde uien zijn een ware eye opener.
Respect voor je persoonlijke (niet) eten blog🙏
Groetjes,
Roliena
Romy
Hoi Roliena!
Wat leuk om te horen dat deze regelmatig bij jullie op het menu staan! Daar doe ik het voor natuurlijk 😉 En dankjewel, erg lief!
Groetjes Romy