web analytics
Bakken,  Vegan

Vegan peanut butter bars

Hoihoi! Daar ben ik weer met een heerlijk vegan ‘bakreceptje’! Tussen haakjes, want deze no bake vegan peanut butter bars hoeven niet in de oven en zijn dus ook zo gemaakt! Ideaal voor als je snel zin hebt in wat lekkers! Deze bars hebben een bodem van dadels, pinda’s en kokos, een romige pindakaaslaag in het midden en een vegan chocoladeganache on top. Klinkt goed toch! Ik heb ze nog afgemaakt met wat kokosflakes op de ganache. Ohja, en de enige suikers die in deze reep zitten zijn afkomstig van maple syrup, de hoeveelheid is vrij beperkt dus een prima verantwoord tussendoortje! Wel vrij machtig, dus ik zou ze in kleine stukjes snijden. Of niet, als je net zoals ik een enorme peanutbutter addict bent 😉

INGREDIËNTEN

Bodem

  • 200 g dadels
  • 90 g pinda’s (ongezouten)
  • 50 g kokosrasp

Vulling

  • 165 g pindakaas (puur! Ik gebruikte 100% pindakaas van Calvé. Geen toevoegingen dus :-)) 
  • 50 g kokosmeel
  • 50 mL maple syrup

Ganache

  • 100 g vegan pure chocolade
  • 100 mL kokosmelk
  • 2 el maple syrup

Evt. kokosflakes ter ganering!

BEREIDING

Vet een vierkante bakvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Zo kun je de repen makkelijk uit de vorm tillen! Week de dadels 10 minuten in heet water, en laat ze vervolgens goed uitlekken. Maal in een keukenmachine de pinda’s grof en zet deze even opzij. Maal in de keukenmachine de geweekte/uitgelekte dadels tot een smeuïge massa, en voeg hier vervolgens de gehakte pinda’s en de kokosrasp aan toe. Meng even goed door tot een egale massa. Verdeel dit dadelmengsel over de bodem, en druk plat met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm even in de koelkast om de bodem op te laten stijven.

Meng alle ingrediënten voor de vulling met een mixer door elkaar en verdeel dit over de bodem. 

Verwarm de kokosmelk met de maple syrup in een steelpannetje, totdat het bijna kookt. Hak ondertussen de chocolade in fijn en doe dit in een kommetje. Giet de hete kokosmelk over de chocolade en roer totdat er een gladde chocoladeganache ontstaat. Giet de ganache over de vulling en zet de vorm in de koelkast om op de stijven. Verdeel evt. na een halfuurtje de kokosflakes over de ganache. Als je dit direct doet zakken de flakes namelijk weg in de ganache en dat ziet er niet zo mooi uit 😉 De vorm moet ongeveer 2 uurtjes in de koelkast staan opstijven om de ganache mooi uit te laten harden! Snijd ze met een heet mes in mooie blokjes om te serveren. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *