
Wraps met falafel en frisse avocadosalsa

Hallo daar! Ik bedacht me ineens dat ik nog helemaal geen recept voor falafel online heb gezet! Terwijl ik dit toch echt regelmatig eet en super lekker vind! 🙂 Vaak eet ik het samen met wraps en wat rauwkost, gegarandeerd een lekkere en voedzame maaltijd! En super snel klaar. De falafel maak je natuurlijk wel zelf he, want dit is zóveel lekkerder dan de kant-en-klare versie uit de supermarkt! Hoog tijd dus om het recept voor deze wraps met falafel met jullie te delen! Deze keer maakte ik er een frisse salsa bij, op basis van avocado, paprika, fetakaas, limoen en verse koriander. Sounds good right?
Tip: als je de vegan versie wilt maken, kun je het ei in de falafel gewoon weglaten! Voeg dan een heel klein beetje water toe om het mengsel bindend te maken. Oh en je kunt de vegan fetakaas van Violife gebruiken!
INGREDIËNTEN (2 personen)
Falafel
- 265 g kikkererwten (uitlekgewicht)
- 1 ei
- 10 g verse koriander
- 10 g verse peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 citroen (sap)
- 1 limoen (sap)
- Gedroogde kruiden: komijnpoeder, chilipoeder, gerookte paprikapoeder, korianderpoeder
- Snuf zout
- Paneermeel
Wraps + salsa
- 4 wraps
- 1 avocado
- 2 rode paprika’s
- 1/2 blok fetakaas
- 1 lente-ui
- 1 limoen (sap)
- Verse koriander
- Rode peper
BEREIDING
Begin met het maken van de falafel. Spoel hiervoor de kikkererwten af met water en laat ze goed uitlekken. Pers de citroen en limoen uit, en pers ook het teentje knoflook. Meng in een keukenmachine alle ingrediënten met elkaar, en voeg gedroogde kruiden naar smaak toe. Ik voeg met name altijd lekker veel komijnpoeder toe! Voeg daarna het paneermeel toe totdat er een goed bindende, stevige substantie ontstaat waar je balletjes van kunt rollen. Dit recept is voldoende voor +/- 12 (grote) falafel balletjes.
Snijd vervolgens voor de salsa de avocado, paprika’s en fetakaas in kleine blokjes, en snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Meng alles in een kom en voeg het limoensap toe, samen met een handje grof gehakte koriander, een snuf zout en versgemalen peper.
Verhit in een koekenpan olijf- of zonnebloemolie en bak de falafel in +/- 4 minuten per kant goudbruin. Verwarm de wraps (koekenpan/magnetron) en verdeel hierover de falafel samen met de salsa, wat extra koriander en ringetjes chilipeper. Ook lekker om er chilisaus bij te doen! Enjoy!



You May Also Like

Aziatische zalm salade
16 augustus 2021
Magioni pizza carpaccio
22 december 2020