web analytics
Ontbijt

Peanut butter pancakes

Goeedemorgen! Ik ben helemaal in de pancakes fase (al heel lang trouwens haha). En vandaag heb ik echt een TOP combi voor jullie, namelijk peanut butter pancakes! Als je fan bent van pindakaas én pancakes, direct maken 😉 Deze pancakes zijn ook nog eens lekker gezond en voedzaam, gemaakt op basis van havermout, ei, (soja)melk en pindakaas! Lekker veel vezels en eiwitten dus 🙂 Daar kun je het prima een ochtend op volhouden, en ook heel geschikt als een after workout ontbijtje/lunch! Probeer ze eens zou ik zeggen!

INGREDIËNTEN (1 persoon -> +/- 4 pancakes)

  • 40 g havermout
  • 1 ei
  • 20 g pindakaas
  • 80 mL (soja)melk
  • Zoetstof naar smaak (stevia/honing/maple syrup)
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel
  • Toppings: vers fruit, kokosflakes, cacao nibs, gehakte pinda’s, maple syrup… wat je zelf lekker vindt!

BEREIDING

Maal de havermout fijn in een hakmolentje/keukenmachine. Voeg het ei, de pindakaas, (soja)melk, bakpoeder, zout en kaneel toe en meng tot een glad beslag. Voeg zoetstof naar smaak toe (tussendoor even proeven!) en laat het mengsel 5 minuutjes staan. 

Verhit (kokos)olie in een koekenpan of pannenkoekenpan, en laat de pan even goed heet worden. Van dit recept kun je ongeveer 4 pancakes bakken! Giet voor elke pancake een flinke eetlepel beslag in de pan en zet het vuur wat lager  Als de bovenkant van de pancakes droog begint te worden en bubbeltjes ontstaan, kun je ze omdraaien! Serveer ze met de toppings die je zelf lekker vindt. Ik vind zelf verse blauwe bessen, kokosflakes, cacao nibs en gehakte pinda’s echt top bij dit recept! Enjoy!

 

 

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *