web analytics
Hoofdgerechten,  Vegan

Thaise noedelsalade met tempeh

Goedemorgen! Ik heb weer een lekker makkelijk en gezond recept voor jullie, namelijk een thaise noedelsalade! En, deze is ook nog eens vegan! Voor de niet-veganisten onder ons is het ook een aanrader om de tempeh te vervangen door bijvoorbeeld kip of garnalen. Varieer gerust! De homemade srirachadressing heb ik gemaakt van sojasaus, sriracha, sesamolie, gember, honing en limoensap, en deze is echt súper smaakvol! Alle ingrediënten samen zorgen voor een hele bijzonder smaakcombinatie, ik krijg er zo weer zin in! Nu eerst snel verder naar het recept 🙂

INGREDIËNTEN (2 personen)

Salade

  • 150 g noedels (ik gebruikte speltnoedels)
  • 150 g tempeh (ik gebruikte de ketjap-variant van de AH)
  • 1 avocado
  • 1 rode paprika
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 winterpeen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 1/2 verse rode peper
  • Handje ongezouten pinda’s (grof gehakt)
  • Verse koriander

Srirachadressing

  • 4 el sojasaus
  • 2 tl srirachasaus (afhankelijk van hoe pittig je de dressing wilt hebben, proef zelf even!)
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el honing
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el limoensap

BEREIDING

Meng eerst de ingrediënten voor de dressing door elkaar tot elkaar. Proef even of de dressing naar smaak is! Als je het iets pittiger wilt hebben kun je altijd nog wat extra srirachasaus toevoegen. 

Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar, en laat ze vervolgens uitlekken en afkoelen in een vergiet.

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes en de wortel julienne. Snijd ook de avocado en limoen in plakjes en de lente-ui en rode peper in ringetjes. 

Meng de (iets afgekoelde) noedels met de helft van de srirachadressing en verdeel deze over twee borden. Verdeel de komkommer, paprika, wortel en avocado over de noedels. 

Verhit ondertussen een eetlepel olie in een koekenpan en bak op middelhoog voor de tempeh in circa 2-3 minuten goudbruin. Verdeel ook deze over de noedels.

Top de noedelsalade af met de ringetjes lente-ui en rode peper, grof gehakte pinda’s, verse koriander en schijfjes limoen. Serveer met de overige srirachadressing. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *