web analytics
Hoofdgerechten

Pittige tagliatelle met zalm

Hoi! Heb je ook wel eens zin in een lekker snel en puur gerecht, bomvol smaak? De Italiaanse keuken leent zich daar ontzetten goed voor! Door gebruik te maken van verse ingrediënten van goede kwaliteit zet je super snel een heerlijk maaltje neer. Dit recept is daar een goed voorbeeld van 🙂 Deze pittige tagliatelle met zalm bevat geen saus, maar de tagliatelle is op smaak gebracht met knoflook, chilipeper, citroen, verse peterselie en kappertjes. De cherrytomaatjes worden gepoft in de oven en zijn heerlijk zoet. En de zalm heeft niet veel meer nodig dan een lekkere kruidenrub van zout, peper en chilipeper! Wat is jouw succesrecept voor pasta?

INGREDIËNTEN (2 personen)

  • 2 moten verse zalmfilet (op kamertemperatuur)
  • 180 g tagliatelle
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1/2 rode chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen
  • Handje verse peterselie
  • 1 el roomboter

BEREIDING

Begin met het poffen van de tomaatjes. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de tomaatjes in een kommetje om met een scheutje olijfolie, zout en peper. Verdeel de tomaatjes over een ovenschaal of een bakplaat bekleed met bakpapier, en pof ze +/- 20 minuten in de oven. 

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier. Hak de chilipeper en knoflook fijn. Meng in een kommetje 2 el olijfolie met de helft van de chilipeper en 1/3 van de knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Smeer met deze olie de zalmfilet aan beide kanten in. Laat even staan. 

Breng een pan met water aan de kook en bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat even staan.

Als de pasta gekookt is, snipper je de ui fijn en hak je de peterselie grof. Verhit in een wokpan/hapjespan een scheutje olijfolie, en fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper voor circa 2 minuten. Voeg dan het sap van een halve citroen toe, gevolgd door de kappertjes en de verse peterselie. Breng op smaak met een snuf zout. Voeg hier direct de gekookte pasta aan toe. Roer er een eetlepel roomboter doorheen en laat de pasta nog even mee warmen. 

Verhit ondertussen een koekenpan en bak de zalmfilet op middelhoog vuur +/- 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de zalmfilets. De zalmfilets moeten mooi rosé zijn, bak ze dus zeker niet te lang!

Serveer de tagliatelle met de gepofte tomaatjes, gebakken zalmfilet, extra peterselie en nog een schijfje citroen. Lekker om te serveren met een frisse salade on the side. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *