Snelle tiramisu glaasjes
Morning! De klassieke tiramisu kennen we natuurlijk allemaal: een grote schaal vol met romige mascarpone met lange vingers, espresso en amaretto. Maar het is ook leuk om je tiramisu te serveren in cocktailglazen! Dus zie hier mijn recept voor snelle tiramisu glaasjes, al te maken vanaf 2 personen en binnen 10 minuten in de koelkast!
Mijn blog kenmerkt zich natuurlijk door net even een ander ingrediënt te gebruiken 😉 Daarom gebruikte in in plaats van amaretto gin! Ik ontving namelijk deze fles ’tiramisu gin’ van Edinburgh Gin, en daar kan je natuurlijk maar 1 ding van maken… Lees snel verder voor het recept!
INGREDIËNTEN (2 personen)
- 125 g mascarpone
- 1 ei
- 25 g kristalsuiker
- Snuf zout
- +/- 20 kleine amaretti koekjes (Italiaanse amandelkoekjes)
- 1 kopje afgekoelde espresso
- 50 mL Edinburgh tiramisu gin (of een andere koffielikeur)
- Klein stukje pure chocolade (fijn geraspt)
- CacaopoederÂ
BEREIDING
Splits het ei en zorg ervoor dat er geel eigeel bij het eiwit komt. Mix in een mengkom de eidooier samen met 10 g suiker lichtgeel en romig. Dit duurt ongeveer 5 minuutjes. Voeg vervolgens de mascarpone toe en mix door totdat je een egaal mengsel krijgt.
Klop in een ander kom het eiwit samen met een snufje zout op. Voeg de resterende 15 g suiker toe en mix door totdat het eiwit goed stijfgeklopt is. Spatel het eiwit door het mascarponemengsel en zet de vulling zolang even opzij.
Meng de afgekoelde espresso met de gin. Pak 2 martiniglazen (of andere leuke cocktailglazen :-)). Doop de amaretti koekjes één voor één in de koffie, wentel ze even rond zodat ze goed de vloeistof opnemen en leg ze op de bodem van het glas. Ik gebruikte ongeveer vijf koekjes per glas voor deze eerste laag. We maken 2twee lagen in totaal. Verdeel de helft van de vulling over de twee glazen. Rasp de pure chocolade met een fijne rasp boven de glazen. Herhaal dan de stap met de koekjes en eindig met de vulling. Laat de glazen minimaal 3 uur rusten in de koelkast. Dit komt de smaken ten goede 🙂 Bestuif de glaasjes vlak voor het serveren met een goede laag cacaopoeder. Enjoy!
You May Also Like
Zomerse oreo milkshake
22 april 2021
Stoofpeertjes tiramisu
30 oktober 2020