
Healthy snicker bars

Goedemorgen! De klassieke ‘candy bars’ zoals een snickers eet ik eigenlijk zelden, maar vind ik wel super lekker. Hoe chill als je hier een iets gezondere variant op zou kunnen maken? Die je ook doordeweeks als gezonde snack kunt eten? Daarom ging ik aan de slag met een recept voor healthy snicker bars! Deze repen zijn glutenvrij én vegan. Daar kun je eigenlijk iedereen dus blij mee maken 🙂 De bodem is gemaakt op basis van amandelmeel en kokosmeel en de ‘karamelvulling’ maak je met dadels en pindakaas. Wat extra pinda’s erbij en een laagje (vegan) chocolade erop en that’s it! En het mooie is dat ze binnen een halfuur gemaakt zijn. Lees snel verder hieronder voor het recept!
INGREDIËNTEN
Bodem
- 85 g maple syrup
- 80 g kokosmeel
- 75 g kokosolie
- 140 g amandelmeel
Karamelvulling
- 200 g dadels
- 125 g (gladde) pindakaas
- 30 g kokosolie
- 75 mL amandelmelk
- 1 tl vanille-extract
Topping
- 60 g gezouten pinda’s
- 150 g (vegan) chocolade
BEREIDING
Bekleed de bodem van een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Ik gebruikte een springvorm van ongeveer 28 x 15 cm (met een losse rand).
Voor de bodem smelt je de kokosolie in een steelpannetje. Voeg hier de maple syrup, het kokosmeel en amandelmeel aan toe en meng het geheel goed door. Stort uit over de bodem van de springvorm en duw plat met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm even opzij.
Pureer de dadels samen met de pindakaas, kokosolie, amandelmelk en het vanille-extract in een blender tot een gladde pasta. Smeer deze pasta (voorzichtig!) uit over de koekbodem. Let op dat de bodem heel blijft. Het helpt om de pasta in hoopjes ter verdelen over de bodem en de lepel waarmee je de pasta uitsmeert een klein beetje nat te maken.
Hak de pinda’s grof en verdeel deze over de karamelvulling. Duw de stukjes pinda’s in de vulling. Smelt dan de chocolade au bain marie (een hittebestendig schaaltje boven een pannetje met water, google even! :-)) en giet deze over de karamelvulling. Strijk eventueel glad met een lepel. Zet de vorm minimaal een uur in de koelkast totdat de chocolade is uitgehard. Snijd voor het serveren in vierkantjes (grootte naar keuze ;-)). Enjoy!



You May Also Like

Miso-karamelsuikerbrood met bloedsinaasappel
15 april 2025
Mini kerststolletjes met pistachespijs en abrikozen
21 december 2021