Goedemorgen! Ik ontving laatst een leuk pakketje van Green Gypsy Spices, bómvol leuke, originele, interessante kruidenmixen! Vooral de ‘livin la vida choco’ trok mijn aandacht. Ik ging aan de bak en maakte deze spicy cacao granola! Deze cacaomix bevat namelijk naast cacaopoeder ook kaneel, kokosbloesemsuiker, nootmuskaat én gember! Verder leek het mij lekker om veel noten en kokos toe te voegen voor een extra gevulde en voedzame granola. Ohja, binnen een halfuurtje heb je haal je deze granola al uit de oven! Benieuwd? Lees snel verder voor het recept.
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een grote kom de havervlokken met de cacao mix, gehakte noten, zonnebloempitten, kokosrasp en kokosflakes. Smelt de kokosolie samen met de maple syrup in een pannentje en roer deze door de havervlokken. Meng goed en verdeel het mengsel vervolgens over een een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 15-20 minuten in de (voorverwarmde) oven goudbruin en schep tussendoor een keertje om. Laat geheel afkoelen op de bakplaat en bewaar de granola vervolgens in een luchtdichte (weck)pot. Enjoy!