web analytics
Borrel,  Voor- en bijgerechten

Gegrilde perzik met halloumi

Hi! Vandaag heb ik een lekker zomers recept voor jullie; namelijk de gegrilde perzik hapjes met halloumi, honing tomaatjes en een rozemarijnolijfolie. Klinkt goed toch? Het enige wat je hoeft te doen is de perzik plakjes grillen en garneren met blokjes gebakken halloumi, zoete honing tomaatjes en een homemade rozemarijnolijfolie. Deze hapjes zijn super leuk om te serveren als aperitiefje, bij de borrel of gewoon als onderdeel van een lekkere picknick! Koud kan je zo namelijk ook prima serveren, al heeft warm wel de voorkeur 🙂 Benieuwd? Lees snel verder voor het recept! 

INGREDIËNTEN (+/- 16 stuks)

  • 4-5 perziken
  • 1/2 blok halloumi
  • 1 bakje Looye honing tomaatjes (te koop bij Albert Heijn)
  • Extra vierge olijfolie
  • Paar takjes verse rozemarijn

BEREIDING

Verhit een grillpan en snijd de perziken in plakjes van circa 0,5 cm breed. Grill de plakjes +/- 2 minuten per kant of totdat er mooie strepen ontstaan.

Snijd ondertussen de halloumi in kleine blokjes (ook circa 0,5-1 cm). Snijd de honing tomaatjes in partjes en meng een aantal el extra vierge olijfolie met de blaadjes/naalden van een takje rozemarijn. Breng de olijfolie op smaak met zout en peper.

Garneer de plakjes perzik met de halloumi en honing tomaatjes en besmeer met een kwastje met de olijfolie. Garneer eventueel nog met wat extra rozemarijn. Enjoy!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *