Morning! Krijg je nog visite en wil je snel iets lekkers op tafel zetten? Dan ben je met deze havermoutkoeken met kokos en rood fruit aan het goede adres! Met een uurtje heb je deze toppers namelijk op tafel staan. Ik vind het zelf lekker om nog een citroentje door het koekdeeg te doen, lekker fris en extra zomers! En je kan ze ook warm serveren met een toef slagroom, of een bolletje ijs.. allemaal erg lekker! Of variëren met andere soorten rood fruit.. Voor nu, snel verder naar het recept!
INGREDIËNTEN
130 g volkoren bloem
65 g witte bloem
90 g havermout
90 g rietsuiker
80 g kokosrasp
1 ei
Snuf zout
1 citroen (rasp)
120 g roomboter
250 g rood fruit (vers/diepvries, ik gebruikte blauwe bessen en frambozen)
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkante bakvorm van ongeveer 25 cm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
Meng de beide soorten bloem, havermout, kokosrasp, suiker, citroenrasp en zout door elkaar. Voeg dan de roomboter, in blokjes gesneden, toe, samen met het ei. Mix kort het een mixer met deeghaken of met de hand totdat een kruimelig deeg ontstaat. Gebruik 2/3 deel hiervan om de bodem van de bakvorm mee te bekleden. Verdeel hier het rode fruit overheen. Dek af met het laatste deel van het deeg; verkruimel dit over het fruit. Zet de bakvorm voor 40-45 minuten in de oven, totdat het deeg mooi goudbruin gekleurd is. Laat de koeken afkoelen in de bakvorm. Enjoy!