web analytics
Lunch,  Ontbijt

Bagels met buffelmozzarella en parmaham

Goeedemorgen! Ik heb al eens eerder een recept voor belegde bagels gedeeld, zó lekker! Bagels zijn sowieso een aanrader om eens helemaal zelf te maken. Het is écht makkelijk, en leuk om te doen. Als je gelijk een flinke lading maakt (verdubbel het recept, dan heb je er 8!), kun je bijvoorbeeld de helft invriezen en op een later moment ontdooien voor je fancy thuiswerk lunch. Idee? Anyways, ik maakte vandaag bagels met buffelmozzarella, parmaham, gefrituurde kappertjes, verse salie en pistachenootjes, yum! Een hele lekkere combi als je hebt mij vraagt. Benieuwd? Lees dan snel verder voor het recept! 

INGREDIËNTEN

Bagels (4 stuks)

  • 250 g bloem
  • 5 g zout
  • 4 g gedroogde gist
  • 10 g suiker
  • 150 mL lauwwarm water
  • Gemengde zaden

Topping (voor 2 bagels)

  • 1 bol buffelmozzarella
  • 4 plakjes parmaham
  • 4 tl kappertjes
  • Handje verse salie
  • Handje pistachenoten
  • Rucola
  • Olijfolie
  • Optioneel: balsamicodressing

BEREIDING

Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, samen met het zout, gist, suiker en water tot een glad deeg. Kneed dit minimaal 10 minuten goed door! Ik heb zelf wel 15 minuten gekneed, just to be safe. Want je wil natuurlijk mooie luchtige bagels! Vorm het deeg tot een bal en laat deze in een afgedekte kom 1 uur rijzen op een warme plek. Maak vervolgens 4 gelijke kleinere bolletjes van het deeg, en duw hier met je vingers een gat in. Je maakt er dus een soort donut van ;-). Werk ze met je handen een beetje bij totdat ze mooi rond zijn, en leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de bagels nog 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur. 

Dan is het tijd om de bagels te ‘koken’! Breng in een grote pan ruim water aan de kook, en leg de bagels voorzichtig (2 per keer) in de pan. Laat ze ruim een minuut koken, en keer ze ondertussen een keer om zodat beide kanten van de bagels goed worden verhit. Laat ze vervolgens uitlekken op een droge theedoek. Herhaal dit nogmaals voor de laatste 2 bagels.

Leg de bagels dan nogmaals de (met bakpapier beklede) bakplaat en verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi de bovenkanten met toppings naar keuze, ik gebruikte een zadenmix met sesam-, chia- en lijnzaadjes. Maar 1 soort van deze zaden kan bijvoorbeeld ook prima! Bak de bagels vervolgens in +/- 20 minuten goudbruin. Houd tegen het einde van de baktijd de oven even in de gaten, je wilt ze niet té bruin bakken natuurlijk 😉 

Ondertussen kun je vast de toppings gaan voorbereiden. Verhit 2 el (goede) olijfolie in een koekenpan en ‘frituur’ de kappertjes in ongeveer 4 minuutjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de buffelmozzarella in plakjes en bestrooi met wat zout en peper, hak de pistachenoten en verse salie grof. 

Als de bagels wat zijn afgekoeld, snijd je ze doormidden en kunnen we gaan beleggen! Begin met een beetje rucola, gevolgd door de plakjes buffelmozzarella, plakjes parmaham, kappertjes,  pistachenoten en verse salie naar smaak. Eventueel lekker om er wat balsamicodressing over heen te doen. Enjoy!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *