web analytics
Lunch,  Voor- en bijgerechten

Maissoep met kokos en zoete aardappel

Goeedemorgen! Een lekker easy en snel receptje vandaag; namelijk deze maissoep met een oosters tintje! Lekker stevig door te toevoeging van zoete aardappel, romig door de kokosmelk en pittig door de chilipeper. Al mijn favoriete oosterse smaakmakers zitten eigenlijk wel in dit soepje! Verse koriander (of verse peterselie als je geen korianderfan bent 😉 en een beetje limoen maken deze soep af. Een stevige soep, dus ook ideaal als maaltijdsoep, eventueel met een stukje brood erbij! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder 🙂

INGREDIËNTEN (2 grote kommen)

  • 200 g zoete aardappel (geschild)
  • 1 klein blikje mais (uitlekgewicht 150 g)
  • 200 mL kokosmelk
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1/2 rode chilipeper
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1/2 limoen
  • 10 snoeptomaatjes
  • Verse koriander
  • Gedroogde kruiden (paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, komijn, koriander)

BEREIDING

Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Schil en snipper de ui en pers het teentje knoflook uit. Hak de chilipeper en verse gember fijn.

Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een pan. Fruit de ui samen met de knoflook, chilipeper en verse gember +/- 2 minuutjes. Voeg dan de zoete aardappel toe en bak deze even 2 minuutjes mee. Voeg vervolgens ook de gedroogde kruiden toe (ik gebruikte ongeveer 1 tl milde paprikapoeder, 1/2 tl gerookte paprikapoeder en een snufje komijn en koriander) en bak ook deze nog een minuutje mee. Blus dan af met water totdat de zoete aardappel net onder water staat en verkruimel het bouillonblokje over de pan. Breng aan de kook en laat de zoete aardappel in 15 minuutjes goed gaar koken. Voeg de laatste 5 minuten ook het (uitgelekte) blokje mais toe. Pureer de soep met een staafmixer fijn en voeg vervolgens de kokosmelk toe. Mix nog even goed door totdat de soep mooi glad is. Zet de pan terug op het vuur. Snijd de snoeptomaatjes in kwarten en verwarm deze nog even een paar minuutjes mee. Pers ten slotte de halve limoen uit boven de soep. Serveer de soep met wat verse koriander, Enjoy!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *