
Gado gado bowl

Yesss good morning! Een tijdje terug werd ik gevraagd om een lekker recept te bedenken met Tilda! Tilda staat bekend om hun heerlijke rijstproducten, en ik ben vooral fan van de voorgestoomde aromatische rijstproducten! En dan vooral de variant ‘basmati/coconut’. Ik heb deze verwerkt in een heerlijke Indonesische gado gado bowl, met gewokte groenten, tempeh, homemade pindasaus en nog veel meer lekkers! Voordeel: deze bowl heb je met 15 minuten op tafel staan! Ideaal dus voor een drukke doordeweekse dag wanneer je snel een voedzame en lekkere maaltijd nodig hebt. Lees snel verder voor het recept!
INGREDIËNTEN (2 personen)
- 1 pakje Tilda rice basmati coconut
- 180 g tempeh (ik gebruikte de ’tempeh ketjap’ van de AH)
- 1/2 komkommer
- 1/2 winterpeen
- 150 g sugarsnaps
- 1/2 paksoi
- 1 lente-uitje
- Handje taugé
- Cassave kroepoek
- Gebakken uitjes
- Seroendeng
Pindasaus
- 200 mL kokosmelk
- 4 el pindakaas
- 1 tl sambal
- 1 sjalotje
- 1 el rietsuiker
- 2 el sojasaus
BEREIDING
Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes. Snijd de winterpeen in dunne reepjes, de paksoi in plakjes en de lente-ui in ringetjes. Snipper ook het sjalotje fijn. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en wok hierin de paksoi en sugarsnaps 2-3 minuten. Haal ze uit de pan en bak vervolgens in dezelfde pan de tempeh in 3-4 minuten goudbruin.
Verhit voor de pindasaus ondertussen in een steelpannetje een eetlepel zonnebloemolie en fruit hierin het sjalotje en de sambal +/- 2 minuutjes. Voeg de kokosmelk, rietsuiker en sojasaus toe en roer met een garde goed door elkaar. Voeg dan ook beetje bij beetje de pindakaas toe en roer goed door totdat de pindakaas helemaal is opgenomen. Breng de pindasaus op laag vuur aan de kook zodat deze zal gaan indikken.
Als alle componenten klaar zijn, bereid je de rijst zoals aangegeven op de verpakking (2 minuten in de magnetron op 800W).
Tijd om de bowl op te bouwen! Schep de rijst op de bodem van de bowl en verdeel hierover de komkommer, wortel, taugé, paksoi en sugar snaps. Schep hier de gebakken tempeh op, gevolgd door een flinke eetlepel pindasaus. Garneer met ringetjes lente-ui, gebakken uitjes en seroendeng. Serveer met wat cassave kroepoek. Enjoy!




You May Also Like

Hartige worteltaart met geitenkaas, cambozola en verse tijm
21 september 2020
Champignonburgers met truffel
10 juli 2021