
Herfst granola

Zelf granola maken is súper easy en ontzettend lekker! En leuk om te maken! Tijdens het bakken kwam er al zo’n heerlijke appeltaart-achtige bakgeur uit mijn oventje, mmmm. Met deze herfst granola met gedroogde appeltjes, kaneel, pecannoten, walnoten, pompoenpitten, chiazaad en maple syrup ben je helemaal klaar voor de koude en donkere dagen die eraan komen 😉 Oh, en deze granola is trouwens ook helemaal vegan!
Ik poste al eerder een recept voor cacao granola op mijn blog, als je fan bent van zelf granola maken moet je deze ook zeker eens uitproberen!
INGREDIËNTEN
- 250 grove havervlokken
- 3 el kokosolie
- 3 el maple syrup
- 75 g pecannoten
- 75 g walnoten
- 25 g pompoenpitten
- 3 el chiazaad
- 3 tl kaneel
- 50 g gedroogde appeltjes
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de pecannoten en walnoten grof, en smelt de kokosolie samen met de maple syrup in een pannetje. Meng in een grote beslagkom de havervlokken samen met de noten, pompoenpitten, chiazaad en kaneel. Roer hier vervolgens de gesmolten kokosolie en maple syrup doorheen. Roer goed door totdat de natte ingrediënten goed met de droge ingrediënten gemengd zijn. Verdeel dit mengsel vervolgens over de bakplaat en druk een beetje plat met de bolle kant van een lepel. Je krijgt zo een grote plak granola 😉 Zet de bakplaat voor ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de granola lichtjes begint te kleuren. Haal de bakplaat vervolgens uit de oven en laat de granola geheel afkoelen en uitharden. Zo wordt de granola mooi knapperig!
Breek of hak ten slotte de gedroogde appel in stukjes en roer deze door de granola. Bewaar de granola in een luchtdichte pot. Enjoy!



You May Also Like

Kokos kardemombroodjes
17 september 2022
Healthy cacao granola
22 april 2020