web analytics
Persoonlijke updates

Weekendje Maastricht/Valkenburg: hotspots en tips!

Goedemorgen! Zoals jullie misschien op mijn insta stories gezien hebben, ben ik vorig weekend een weekendje naar Zuid-Limburg geweest! Altijd als ik een weekendje weg ga, bekijk ik van tevoren al naar welke restaurants/hotspots ik graag toe wil, en wat er nog meer allemaal in de buurt te beleven valt. Ik vind het echt ontzettend stom en onnodig om in een meh restaurant terecht te komen terwijl je het beste uit je weekendje weg wilt halen 😉 Tja, je bent een foodie of je bent het niet he! Dusss zo ook deze keer weer ging er het nodige speurwerk vooraf aan ons tripje Zuid-Limburg. Met resultaat! Ik heb echt een prachtig weekendje gehad, lekker gewandeld en heeerlijk gegeten! Deze mooie plekjes wil ik dan ook graag met jullie delen! Ready? Read!

Bed & Breakfast Brasserie Villare – Wijlre

Om te beginnen het logeeradresje! We verbleven twee nachtjes in een prachtige bed & breakfast in Wijlre, een plaatsje op 6 km afstand van Valkenburg en op 16 km van Maastricht. De kamers zijn in 1 woord: fantastisch! Zie foto’s hieronder 😉 Een hele ruime kamer met hele comfortabele bedden, een aparte zit-/slaapbank erbij, een tv, mooi sanitair en een heerlijke regendouche. Zoals de naam al doet vermoeden is er ook een brasserie op de begane grond van het gebouw aanwezig, waar je gedurende de hele dag terecht kunt voor een hapje/drankje en waar ‘s ochtends ook het ontbijt geserveerd wordt. Heerlijk eten en een mooie, frisse en moderne menukaart! Echt voor ieder wat wils! Het ontbijt werd ‘s ochtends geserveerd op een mooie ontbijtplank, en met eventuele dieet-/allergiewensen wordt ook rekening gehouden. Zo drink ik bijvoorbeeld geen koemelk (krijg ik last van mijn PDS), en hoewel de gastvrouw niet standaard melk- en yoghurtproducten op sojabasis in huis had, had zij dit speciaal voor mij eventjes gehaald! Ontzettend gastvrije en hartelijke mensen en personeel! En vanuit de B&B starten verschillende mooie wandelroutes. Het landschap is heel mooi glooiend en afwisselend, perfect voor wandelliefhebbers!

Pistache Streetfood Bar – Valkenburg

De eerste avond zijn we Valkenburg gaan verkennen. Althans, ‘verkennen’ zat er niet heel erg in, want door de corona omstandigheden hebben we geprobeerd de meest drukke plekken te vermijden en in ieder geval niet de toerist uit te gaan hangen en allemaal city sightseeing te doen. Maar een klein rondje door de stad wandelen kan altijd natuurlijk 😉 Vervolgens zijn we gaan eten bij Pistache, een streetfood bar waar je héérlijke burgers en cocktails kunt eten! Een sfeervolle ambiance, ook binnen, en een bijzondere menukaart. Voor vega/vegan kun je hier ook perfect terecht! Ik had zelf ook een veggie burger 🙂 En die cocktails.. oei, gevaarlijk lekker haha. Ik ging voor de pornstar martini en daarna nog de caipirinha licor 43, kon het niet laten! Kortom, een heel gezellig plekje voor een smaakvol dinertje/borrel! 

Bistro Croquant – Maastricht

De volgende dag hebben we ‘s ochtends eerst een flinke wandeling gemaakt vanuit onze B&B en hebben we ‘s middags lekker rustig aan gedaan. Het was immers nog wel >35°C overdag haha. Tegen het einde van de middag vertrokken we naar Maastricht, en hebben we hier ‘s avonds heeerlijk gegeten bij Bistro Croquant! Dit restaurant stond op nummer 1 van Maastricht op Tripadvisor, dus mijn verwachtingen waren hoog zoals je kunt begrijpen 😉 En, ik heb zó héérlijk gegeten! Niet normaal! Dit restaurant staat bekend om haar ambachtelijke kroketten met bijzondere vullingen. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat we hiermee zijn begonnen 😉 Vooral de bloemkool-truffelbitterballen en de zoete ui-spekkroketten waren ronduit zalig. Als hoofdgerecht deelden we een runderstoof met affligem dubbel, een aziatische entrecôte salade en een lekkere portie ambachtelijke friet met cherrytomatencompôte en dragonmayo. Na hadden we gemarineerde aardbeien met vlierbloesem en maanzaadijs. Zelden zo lekker gegeten! Hier hoop ik zeker terug te komen..

Tot zover de plekjes die er voor mij het meest uitsprongen tijdens dit tripje in eigen land! Hebben jullie dit gebied al eens verkend? En wat waren jullie favo hotspots? Let me know! 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *