web analytics
Hoofdgerechten,  Lunch

Plaattaart met gegrilde groenten en halloumi

Hoi! Ik heb weer een makkelijk en zomers receptje voor jullie! Lekker als lunch, als avondeten met een frisse salade, als hapje bij de borrel of gewoon lekker tussendoor 🙂 Whatever you want. Deze plaattaart met gegrilde groenten en halloumi past er vast bij 😉 Ik heb ervoor gekozen om zelf een rode paprikapesto te maken als ‘saus’, maar als je lekker makkelijk wilt doen kun je natuurlijk ook een kant en klare rode pesto gebruiken! Ik deel in ieder geval ook het recept voor deze pesto, want hij was echt súper lekker! Nieuwsgierig? Lees snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN (1 bakplaat)

Rode paprikapesto

  • Halve pot geroosterde rode paprika’s (à 465 g)
  • 30 g parmezaanse kaas
  • 30 g geroosterde pijnboompitten
  • 3 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Plaattaart

  • 1 rol vers bladerdeeg (of plakjes bladerdeeg uit de diepvries)
  • 125 g crème fraîche
  • 4 el rode pesto 
  • 1 rode paprika
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • Halloumi
  • Handje verse bailicum

BEREIDING

Als je ervoor kiest om zelf de pesto te maken, meng dan alle ingrediënten door elkaar in een keukenmachine. Voeg olijfolie toe totdat een mooie gladde substantie ontstaat. Proef ondertussen even of er genoeg peper en zout is toegevoegd, voeg anders nog wat extra toe! Je kunt deze pesto heel makkelijk bewaren in een weckpotje, met een extra laagje olijfolie erover, in de koelkast.

Voor de plaattaart snijd je de paprika in reepjes en de courgette en aubergine in plakjes. Verhit een grillpan, vet deze in met een laagje olijfolie en grill de groenten (in porties). Bestrooi de groenten na het grillen met een klein beetje zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat. Smeer het bladerdeeg in met achtereenvolgens de crème fraîche en de rode pesto. Verdeel de gegrilde groenten hierover. Zet de plaattaart voor +/- 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat deze mooi goudbruin gekleurd is.

Tegen het einde van de baktijd, verhit je de grillpan opnieuw, snijd je de halloumi in plakjes en grill je deze een paar minuten per kant totdat er mooie grillstrepen ontstaan.

Verdeel de gegrilde halloumi over de plaattaart en garneer met wat blaadjes verse basilicum. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *