web analytics
Hoofdgerechten

Pizza melanzane met burrata

Misschien ken je wel het Italiaanse melanzane di parmigiana, een ovengerecht opgebouwd uit plakjes aubergine, tomatensaus, parmezaanse kaas en verse basilicum. Ik vind dit zo’n briljante combi en dit gerecht staat dan ook regelmatig bij mij op het menu. Maar, ik ben ook een enorme pizzalover dus een combi van die twee kan niet misgaan toch? En zo was een nieuw gerecht geboren. Extra toevoeging is de burrata, en dat maakt deze pizza melanzane misschien nog wel lekkerder dan de originele melanzane di parmigiana! Benieuwd? Lees hieronder het recept!

INGREDIËNTEN (2 personen)

Pizzadeeg (want die maak je net zo makkelijk zelf!)

  • 500 g bloem
  • 8 g zout
  • 7 g gedroogde gist (precies 1 zakje dr Oetker)
  • 275 mL lauwwarm water
  • 2 el olijfolie

Vulling:

  • 1/2 aubergine
  • Tomatenpassata
  • Bakje cherrytomaatjes
  • Stuk parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • 1 bol burrata

BEREIDING

Begin met het bereiden van het deeg. Meng hiervoor de gist door het water, meng even goed door met een vork en laat het mengsel +/- 10 minuten door. Als het mengsel begint te schuimen, is de gist geactiveerd.

Voeg het gistmengsel toe aan de bloem, samen met het zout en de olijfolie. Meng eerst met een mixer met deeghaken tot een stevig deeg en kneed vervolgens op een bebloemd oppervlak in circa 10 minuten met de hand tot een soepel en elastisch deeg. Als het deeg iets te droog is, voeg je iets extra water toe. Is het wat te nat, voeg dan juist wat extra bloem toe. 

Verdeel het deeg in 2 bollen (elk voor 2 pizza’s), en laat deze elk in een ingevette kom afgedekt met een natte theedoek +/- 1 uur op een warme plek rijzen. Na dit uur kneed je het gerezen deeg even kort door. Eventueel kun je 1 bol invriezen om later te gebruiken! 

Verhit de oven voor op 230ºC. Rol het deeg uit tot 1 grote plaatpizza of maak er 2 ronde pizza’s van. Smeer een paar eetlepels tomatenpassata uit over het deeg. Rasp de parmezaanse kaas en verdeel deze over de tomatensaus (hoeveelheid naar keuze ;-)). Snijd de aubergine en cherrytomaatjes in dunne plakjes. Verhit een grillpan, smeer deze met een kwastje in met wat olijfolie en grill de plakjes aubergine aan beide kanten goudbruin. Verdeel deze over de pizza, samen met de cherrytomaatjes. Breng op smaak met versgemalen peper. Bak de pizza in +/- 10-15 minuten goudbruin (verschilt per oven, houd even goed in de gaten!). 

Scheur de burrata in stukjes en verdeel deze samen met wat grofgesneden blaadjes verse basilicum over de pizza. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *