Verse ravioli met ‘nduja
Goedemorgen! Heb jij weleens zelf pasta gemaakt? Het is niet moeilijk en het geeft net even die wauw factor als je zelf een etentje organiseert! Het enige wat je nodig hebt is een pastamachine en een beetje geduld 🙂 Heb je veel van dat laatste, dan zou ik ook zéker aanraden om eens zelf ravioli te maken! Ik maakte deze keer ravioli met ‘nduja en mascarpone als vulling. Echt smullen! Bij de Dille & Kamille of andere kookwinkels kan je de ravioli vorm kopen die je op de foto ziet. Hiermee kan je heel makkelijk de bekende raviol vormpjes uitsteken. Je kan een kleine portie serveren als primi (voorgerecht) of juist een wat grotere hoeveelheid als hoofgerecht). Lees snel verder voor het recept!
INGREDIËNTEN (4 personen (primi) of 2 personen (secundi)
Pastadeeg
- 200 g type 00 bloem (Italiaanse bloem, het meest geschikt voor pasta! Ik koop dit meel vaak bij de molen. Kan je het niet vinden, dan is ‘gewone’ bloem ook goed :-))
- 2 eieren
- 0,5 tl zout
Ravioli vulling
- 125 g mascarpone
- 2 el ‘nduja
- Handje verse basilicum (fijngehakt)
Overig
- Extra bloem
- Pastamachine
- Ravioli vorm
BEREIDING
Maak een kuiltje in de bloem en breek hier de eieren in. Voeg ook het zout toe en kneed met de hand tot een soepel deeg. Maak cirkels met je handen zodat je steeds wat meer bloem bij de eieren voegt. Kneed in totaal zo’n 10-15 minuten lang, totdat je een mooi soepel deeg hebt. Dek het deeg af met een theedoek en laat minimaal 30 minuten rusten bij kamertemperatuur.
Pak de pastamachine erbij. Verdeel het deeg in 2 bolletjes en rol deze op een bebloemd oppervlak uit tot een iets dunnere lap deeg, die door de pastamachine past. Begin met de breedste stand op de pastamachine en draai het deeg er voorzichtig doorheen. Herhaal dit, steeds met een dunnere stand, totdat je mooie dunne pastavellen hebt. Let op: voor ravioli maken we de vellen niet té dun, want dan gaat de vulling erdoorheen! Strooi wat bloem over de pastavellen (tegen het plakken) en dek ze af met een theedoek om te voorkomen dat het deeg uitdroogt.
Ondertussen maak je de vulling; roer hier alle ingrediënten voor door elkaar heen.
Pak een vel pastadeeg, maak hierin lichte afdrukken met de ravioli vorm en leg op elk stukje een (flinke) theelepel van de vulling. Op de foto kun je zien hoe dit er ongeveer uit ziet. Sprenkel een beetje water op de gekartelde randjes van het deeg, waar je de vormpjes straks met een tweede vel deeg dicht gaat plakken. Het water zorgt er namelijk voor dat de twee vellen deeg goed aan elkaar kunnen hechten. Pak dan het tweede vel pastadeeg en leg deze losjes bovenop de eerste lap. Duw met je vingers de randjes van de ‘ravioli’s’ goed aan en steek dan met behulp van de raviolivorm de vierkantjes eruit. Bestrooi ze met een beetje bloem en leg ze op een groot bord of een snijplank. Zorg ervoor dat ze niet tegen elkaar aan liggen, want dan gaan ze aan elkaar plakken! Herhaal bovenstaande stappen totdat al het pastadeeg en de vulling op is. Als het goed is komt dit precies uit.
Tijd om de ravioli te koken! Breng in een grote pan ruim water aan de kook, met een flinke snuf zout. Leg de ravioli’s voorzichtig in het water en kook ze in +/- 5 minuten gaar. Waarschijnlijk moet je ze in twee porties koken, je wil namelijk niet te veel pasta tegelijk in de pan.
Ik serveer de ravioli het liefst heel simpel met wat (goede) olijfolie, verse basilicum en parmezaanse kaas! En een frisse salade on the side. Enjoy!
You May Also Like
Tonijnburgers
3 juli 2020
Portobelloburgers met gegrilde halloumi
10 augustus 2020