web analytics
Bakken

Blueberry cookies

Morning! Stiekem is koekjes bakken misschien wel een van de leukste dingen om te bakken. Het is snel, lekker én je kan er super veel mee variëren! Aangezien de blauwe bessen momenteel in het seizoen zijn ging ik daarom deze keer voor blueberry cookies. Met een beetje havermout, witte chocolade én een beetje sinaasappelrasp zijn dit echt heerlijke  frisse, zoete en chewy cookies geworden! En het fijne is dat ze ook nog eens binnen een uurtje op tafel staan. Klinkt goed toch? Ohja, je kan ook leuk experimenteren met andere soorten vullingen. Hiervoor geef ik nog een aantal variatietips onderaan het recept! 

INGREDIËNTEN (+/- 10 (grote) cookie)

  • 100 g bloem
  • 90 g havermout
  • 70 g lichtbruine basterdsuiker
  • 70 g kokosbloesemsuiker
  • 50 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout
  • 1/2 sinaasappel (rasp)
  • 125 g verse blauwe bessen
  • 75 g witte chocolade

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix in een grote beslagkom de roomboter met de lichtbruine basterdsuiker en kokosbloesemsuiker tot een romige massa. Voeg hier het ei, het vanille-extract, de kaneel, een snufje zout en de sinaasappelrasp aan toe en mix weer goed door. Voeg ten slotte ook de bloem, havermout en het bakpoeder toe en mix kort tot een stevig en egaal koekjesdeeg. Hak de witte chocolade vervolgens in stukjes en voeg deze samen met de blauwe bessen als laatste toe aan het koekjesdeeg. Kneed/mix niet te lang, maar zorg ervoor dat de chocolade en bessen goed verdeeld zijn. Vorm dan +/- 10 bolletjes van het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat (met voldoende tussenruimte, ze lopen namelijk nog iets uit!) en duw ze een beetje plat. Bak de koekjes in 12 – 16 minuten goudbruin in de oven. Laat ze vervolgens eerst een klein beetje uitharden op de bakplaat (ongeveer 10 minuutjes) en vervolgens helemaal afkoelen op een rooster. Al mag je ze natuurlijk ook al eerder opeten maar dan zijn ze wellicht nog een beetje (te) zacht 😉 Enjoy!

Variatieip: vervang de sinaasappel eens door citroen (laat dan de kaneel achterwege) en de blauwe bessen door frambozen!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *