web analytics
Hoofdgerechten,  Lunch

Indian pulled chicken flatbread

Dit is nou typisch zo’n snel comfort food receptje waar ik dol op ben: pulled chicken in een Indiaas masala sausje met mangochutney, labneh en ingelegde zoetzure groene pepers op flatbread! Een béétje een fusion receptje, maar achja, zó lekker! De flatbreads maak ik het liefst zelf, dan duurt het natuurlijk wel iets langer 😉 Voor de snelle versie haal je ze kant-en-klare flatbreads of naan in de supermarkt. Kan je geen labneh vinden dan werkt gewone griekse yoghurt ook goed! Heerlijk als lunch of met een salade erbij als avondeten! Benieuwd naart het recept? Lees dan snel verder!

INGREDIËNTEN (4 personen)

Indian pulled chicken:

  • 400 g kipdijfilet
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 mL slagroom
  • 1 ui
  • 3 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el garam masala
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • Snufje cayennepeper
  • Handje verse koriander

Ingelegde groene peper:

  • 1 groene peper
  • 50 mL azijn
  • 50 mL water
  • 1,5 el suiker

Overig:

  • 4 flatbreads/naan (ik maakte de flatbreads zelf volgens recept van Veggilaine)
  • Labneh
  • Mangochutney
  • Verse koriander

BEREIDING

Vul een steelpannetje met water en een flinke snuf zout, breng aan de kook en kook de kipdijfilets in +/- 10-15 minuten gaar.

Voor de ingelegde groene peper doe je de azijn, het water en de suiker in een steelpannetje. Verhit totdat de suiker is opgelost. Snijd de groene peper in dunne ringetjes en doe deze in een schaaltje. Giet het azijnmengsel op de peper, roer even door en laat afkoelen.

Ondertussen snipper je de ui en hak je de gember en knoflook fijn. Verhit een scheut zonnebloemolie in een sauteerpan/hapjespan en fruit de ui een aantal minuutjes aan. Voeg dan de gember toe en bak ook deze een aantal minuten mee. Voeg dan alle gedroogde kruiden toe, roer het geheel goed door en bak een minuut mee. Doe hetzelfde met de tomatenpuree en de knoflook. Blus af met de slagroom, zet het vuur laag en roer het geheel goed door tot een egale, romige saus. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is. Breng op smaak met zout en peper en laat op laag vuur pruttelen terwijl we verder gaan met de kip.

Haal de kip als deze gaar is uit de pan en laat kort afkoelen. Trek dan met behulp van twee vorken de kip uit elkaar tot ‘pulled chicken’. Roer de kip door de masala saus. Hak wat verse koriander naar smaak fijn en roer ook deze door de saus.

Tijd om de broodjes af te maken! Bak eventueel de flatbreads/naan af. Verdeel een eetlepel labneh over het brood en verdeel hier achtereenvolgens de pulled chicken, mangochutney, ingelegde groene pepers en wat extra verse koriander over. Klaar is je snelle comfortfood, enjoy!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *