Coquilles salade met little gem
Morning! Pfoe even normaal doen na Koningsdag gisteren, maar, eigenlijk is het vandaag Koningsdag (27 april) dus dat verdient een koninklijke salade! Een coquilles salade om precies te zijn. Met gegrilde little gem, ingelegde zoetzure radijsjes, edamame boontjes en een heerlijke crispy chili soja dressing! Het fijne is dat deze salade ook in een mum van tijd op tafel staat. En alle ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te vinden, dat bespaart je weer een bezoekje aan de toko (al vind ik dat stiekem ook heel erg leuk :-)). Lees je mee voor het recept?
INGREDIËNTEN (2 personen)
- 2 kropjes romaine sla / little gem
- 200 g coquilles (ik gebruikte coquilles uit de diepvries, haal deze ongeveer 3 uur van tevoren uit de diepvries om te ontdooien)
- 1/4 komkommer
- 2 handjes edamame boontjes
Ingelegde radijsjes:
- 100 g radijsjes
- 100 mL natuurazijn
- 50 g suiker
Crispy chili dressing:
- 4 el sojasaus
- 1 el crispy chili oil
- 1 el rijstazijn
- 2 el honing
- 1 tl sesamolie
- 1/2 limoen (sap)
- Evt. zout, peper
BEREIDING
Begin met het inleggen van de radijsjes. Verwarm de azijn en suiker in een steelpannetje en roer af en toe totdat de suiker is opgelost. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en doe deze in een kommetje. Giet hier de azijn overheen, roer goed door en laat volledig afkoelen.
Meng voor de crispy chili dressing alle ingrediënten door elkaar heen en zet zolang opzij.
Dan de salade! Snijd de kropjes sla doormidden en verwijder het harde gedeelte/de kern van de krop. Snijd de komkommer en halve maantjes. Verhit 2 el olie of roomboter in een koekenpan en bak de kropjes op de snijkant goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik dezelfde pan om de coquilles in te bakken. Doe de coquilles in een schaaltje en roer om met een eetlepel (olijf)olie en wat zout en peper. Bak de coquilles in 2-3 minuten per kant lichtbruin en gaar.
Tijd om de salade op te maken! Verdeel de gegrilde sla over 2 borden. Verdeel hier de komkommer, edamame boontjes en ingelegde radijsjes overheen en tot slot ook de coquilles. Sprenkel dressing naar smaak over de salade en evt. nog een klein beetje extra sojasaus en gebakken uitjes. Klaar, enjoy!
You May Also Like
Romige lasagne met kipgehakt en spinazie
28 februari 2022
Indiase dahl met groene peper-korianderolie
14 april 2022