web analytics
Bakken,  Vegan

Vegan chocolade fudge cake

Morning! Iets stiller op mijn blog de laatste tijd.. ik ben aan het zoeken naar een nieuwe vorm om KookRoom voort te zetten, of misschien wel even een pauze in te lassen. Ik hou ontzéttend van koken maar ook van afwisseling en het concept van recepten ontwikkelen en posten hou ik inmiddels al een aardig tijdje vol. Dus, tijd voor wat nieuws? Voor goede ideeën sta ik in ieder geval altijd open dus let me know 🙂 Maar voor nu nog even het recept voor deze te lekkere vegan chocolade fudge cake! Met amandelmeel en een ganache op basis van kokosmelk, echt een aanrader. Lees snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN

Cake

  • 350 mL amandelmelk
  • 130 g bloem
  • 100 g amandelmeel
  • 80 g cacaopoeder
  • 150 mL zonnebloemolie
  • 250 g suiker
  • 1,5 tl azijn
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • Klein snufje zout
  • 2 tl vanille-extract

Ganache + topping

  • 200 g vegan pure chocolade
  • 200 mL volle kokosmelk (niet de light variant!)
  • Handje amandelen

BEREIDING

We beginnen met de ganache. Hak de chocolade in grove stukken, doe in een hittebestendige kom. Verwarm de kokosmelk in een pannetje of in de magnetron totdat het bijna kookt en giet dit op de chocolade. Laat een minuutje staan en roer dan goed door totdat alle chocolade gemengd is. Dek af met vershoudfolie en plaats de kom voor ongeveer 2 uur in de koelkast. Roer tussentijds af en toe door.

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een cakevorm in en bekleed de bodem en 2 zijkanten met bakpapier. 

Meng de amandelmelk samen met de azijn, suiker, zonnebloemolie en het vanille-extract. Meng in een andere kom het amandelmeel met de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en zout.

Spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten totdat er een glad beslag ontstaat. Giet het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en bak de cake in +/- 60 minuten gaar. Controleer tegen het einde van de baktijd met behulp van een satéprikker of de cake gaar is; komt deze er schoon uit, dan ready!

Laat de cake op een rooster afkoelen en verdeel daarna de ganache over de bovenkant van de cake. Hak de amandelen grof en garneer de cake hiermee. Ook lekker om te serveren met wat opgeklopte kokosroom! Enjoy!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *