web analytics
Lunch,  Ontbijt

Curaçaose pompoen pannenkoeken (arepa di pampuna)

Goedemorgen! Ik ben inmiddels alweer een tijdje terug van mijn vakantie naar Curaçao! Het was een heerlijk ontspannen tripje, met vooral ook veel lekker eten! Zo maakte ik kennis met de arepa di pampuna, oftewel pompoen pannenkoekjes. Deze worden op de Antillen veel gegeten als ontbijt, tussendoortje of lunch. In het hotel waar ik verbleef hadden ze deze ook op de menukaart staan. Je begrijpt het dus al, mijn ontbijt zag er goed uit elke dag 😉 Eenmaal thuis ging ik zelf met het recept voor deze pancakes aan de slag! Het is natuurlijk pompoen seizoen dus dit komt perfect uit. Je kunt van dit recept grotere pannenkoeken maken, zoals je op Curaçao vaak ziet, of zoals ik nu heb gedaan kleinere pancakes. 

INGREDIËNTEN (2 personen; 12 pancakes of 4 grotere pannenkoeken)

  • 250 g pompoen
  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • 60 mL (plantaardige) melk
  • 1/2 el bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1,5 el rietsuiker
  • 1/2 el zonnebloemolie
  • Snufje zout
  • Handje rozijnen

BEREIDING

Ik gebruikte voor dit recept de welbekende flespompoen. Deze schil je, snijd je in stukjes en kook je in +/- 15 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen voordat je de pompoen verder verwerkt in dit recept.

Voeg alle andere ingrediënten (behalve de rozijntjes) toe aan de pompoen en mix in een keukenmachine/hakmolentje tot een glad en dik beslag.

Verhit wat zonnebloemolie in een (pannenkoeken)pan, laat de pan goed heet worden (belangrijk!) en bak de pannenkoekjes. Ik maakte in totaal 12 kleine pancakes van deze hoeveelheid beslag, maar je kunt er ook voor kiezen om 4 grotere pannenkoeken te bakken. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin. 

Serveer de arepa di pampuna met maple syrup, wat extra kaneel en vers fruit. Enjoy!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *