web analytics
Hoofdgerechten

Aziatische zalm salade

Morning! De temperaturen stijgen, tijd voor een zomers receptje 😉 Een frisse aziatische zalm salade dit keer! Een verse zalmfilet (op de huid gebakken) is hiervoor sowieso een aanrader. Verder voegde ik geroosterde bimi (aspergebroccoli) toe, avocado, komkommer, radijsjes, noedels en babyspinazie. En een huisgemaakte sesam-sojadressing! Dat is ook zeker een aanrader. Een lekker glaasje witte wijn erbij en genieten maar. De salade is trouwens lauwwarm; de zalm en bimi worden heet bereid en de overige ingrediënten koud. Voor een snelle versie hierop zou je ook nog warmgerookte zalm kunnen gebruiken, ook heel lekker denk ik! Lees snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN (2 personen)

  • 100 g babyspinazie
  • 2 zalmmoten
  • 100 g dunne noodles
  • 200 g bimi 
  • 1 avocado
  • 1/4 komkommer 
  • 1 limoen
  • Paar radijsjes
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Verse koriander

Dressing

  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el oestersaus
  • 1/2 limoen (sap)
  • 1 tl sriracha
  • 1 tl maïzena

BEREIDING

Begin met het maken van de dressing. Meng alle ingrdiënten behalve de maïzena door elkaar een in steelpannetje. Verhit op middelhoog vuur. Roer de maïzena samen met een klein scheutje water tot een glad papje en voeg toe aan het pannetje. Verhit verder en roer goed door totdat het mengsel begint in te dikken en haal de pan vervolgens van het vuur. Laat geheel afkoelen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200°C. Kook de bimi 2-3 minuten in een pannetje met water en giet af. Verdeel de bimi vervolgens over de bakplaat en besprenkel met een neutrale olie (zonnebloem/arachide), zout, peper en een klein beetje sesamolie. Rooster in +/- 20 goudbruin in de oven. Bereid de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat iets afkoelen.

Snijd ondertussen de avocado in stukjes, komkommer in halve maantjes (zaadlijsten verwijderd) en radijsjes in plakjes. Verdeel de babyspinazie over 2 borden, gevolgd door de avocado, komkommer en radijsjes.

Dep de zalm droog en bestrooi met zout en peper. Verhit wat neutrale olie en een klein beetje roomboter in een koekenpan en bak de zalm in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar (afhankelijk van de dikte van de zalmmoot).

Verdeel de noodles, bimi en gebakken zalm over de borden. Garneer met de sesamzaadjes, verse koriander en een schijfje limoen en serveer met de sesam-sojadressing. Enjoy!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *