
Speculaas havermout koekjes met cranberries en witte chocolade

Goedemorgen! De dagen worden weer korter, en dan krijg ik ’s avonds vaak zin om de keuken in te duiken en wat lekkers te bakken! En vervolgens met een kop thee en een dekentje hiervan te gaan genieten natuurlijk 😉 Soms is het dan ook fijn als je iets gaat bakken waar je ook direct wat aan hebt! En dan zit je met deze speculaas havermout koekjes wel goed, want deze kun je binnen een halfuur uit de oven halen! De combinatie van speculaaskruiden, rozijnen, cranberries en witte chocolade is echt heel erg lekker, maar je zou denk ik ook goed pure chocolade toe kunnen voegen! Of wat noten.. volop variatie mogelijk 🙂 Lees snel verder voor het recept!
INGREDIËNTEN (10 grote koeken)
- 150 g grove havermout
- 100 g bloem
- 1 ei (op kamertemperatuur)
- 125 g roomboter (op kamertemperatuur)
- 160 g lichtbruine kristalsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 1,5 tl kaneel
- 1,5 tl speculaaskruiden
- 1 tl vanille-extract
- 60 g rozijnen
- 60 g gedroogde cranberries
- 100 g witte chocolade
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix de roomboter samen met de lichtbruine basterdsuiker, het ei, zout, kaneel, speculaaskruiden en vanille-extract tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de bloem, havermout en het bakpoeder toe, en kneed door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Hak 50 g van de witte chocolade grof, en voeg deze samen met de rozijnen en gedroogde cranberries toe aan het deeg. Kneed door totdat deze goed verdeeld zijn over het deeg. Vorm ongeveer 10 balletjes van het deeg. Leg deze op het bakpapier en duw ze plat (totdat ze +/- 1-1,5 cm dik zijn). Bak de koekjes in 14-18 minuten goudbruin in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen en uitharden op een rooster. Smelt dan de overige 50 g witte chocolade au bain marie en verdeel dit met een theelepeltje in strepen over de koekjes. Enjoy!



You May Also Like

Vegan acai bananabread
23 juli 2021
Deense koffiebroodjes
17 april 2021