
Vegan rendang

Jaaa goedemorgen! Ik ben echt heel excited over dit recept, het is namelijk super snel klaar en zó smaakvol! Ik was verrast (: Ik gebruikte de pulled oats van Gold and Green, die kun je gewoon bij de supermarkt halen (in ieder geval bij AH en Plus). Maar ik heb ook al eens gezien van jackfruit gebruikt werd als basis voor een vegan rendang. Maar, ik gebruikte dus pulled oats en vond dit ideaal! Door de pulled oats even mee te laten stoven met de saus krijgt het een heerlijke zachte en smeuïge structuur, wat zelfs doet denken aan de structuur van echt gestoofd rundvlees. Klinkt goed toch? Ik serveerde de rendang deze keer met basmatirijst, zoetzure komkommer en lekker veel verse koriander, gebakken uitjes, lente-ui en extra chilipeper. Zie de tip onderaan het recept voor als je deze side dishes erbij wilt maken!
INGREDIËNTEN (2 personen)
- 1 pak pulled oats natural (Gold&Green)
- 250 mL kokosmelk
- 1,5 el ketjap
- 1 el rietsuiker
- 0,5 limoen (sap + rasp)
- Lente-ui
- Verse koriander
Boemboe
- 1 tl laos
- 1,5 tl kurkuma
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 0,5 tl citroengras
- 1/4 tl kaneel
- 1/2 chilipeper
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl trassie (optioneel/niet vegan)
- 2 cm verse gember
- 1 ui
- 1 flinke el pindakaas
- Zonnebloemolie
BEREIDING
Begin met het maken van de boemboe. Snipper de ui, snijd de gember en chilipeper fijn en pers de teentjes knoflook uit. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg een klein scheutje zonnebloemolie toe om de pasta wat smeuïger te maken indien nodig. Ik gebruikte ongeveer 1,5 el zonnebloemolie hiervoor.
Fruit de boemboe aan in een koekenpan met een klein scheutje zonnebloemolie. Bak deze +/- 2 minuutjes op laag vuur zodat alle geuren mooi vrijkomen. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer door totdat een gladde saus ontstaat. Breng deze op smaak met ketjap, rietsuiker, limoenrasp en -sap en voeg vervolgens ook de pulled oats toe. Laat het mengsel op laag vuur ongeveer een kwartiertje pruttelen. Garneer voor het serveren met verse koriander, ringetjes chilipeper en lente-uitjes. Enjoy!
Tip: serveer met gekookte basmatirijst, zoetzure komkommer en gebakken uitjes! Maak voor de zoetzure komkommer een dressing van het sap van 0,5 limoen, 1 el rietsuiker en 1/4 gehakte chilipeper (of meer naar smaak). Snijd de komkommer in halve plakjes en roer deze door de dressing heen. Serveer de komkommer on the side, lekker fris bij de kruidige rendang!




You May Also Like

Spicy pizza gorgonzola
5 juli 2021
Pita kipshoarma
26 maart 2021