web analytics
Hoofdgerechten,  Vegan

Nacho salade met gegrilde aubergine en mexicaanse salsa

Hallo hallo! Ik heb vandaag een heel leuk zomers receptje voor jullie, die je (deels) kunt bereiden op de barbecue! Deze nacho salade met gegrilde aubergines was echt héérlijk! De aubergines kun je grillen op de bbq, en terwijl deze lekker gaar worden kun je de salade opbouwen. Ik gebruikte hiervoor sla, avocado, tomaatjes, nachochips, zure room en homemade mexicaanse salsa! Deze is gemaakt van tomaat, ui, verse koriander en limoen… mm zo lekker fris! Een ideale salade voor een lekkere zomeravond! Lees snel verder hieronder voor het recept!

INGREDIËNTEN (2 personen)

  • 100 g gemengde sla
  • 1 aubergine
  • 1 avocado
  • 200 g cherrytomaatjes
  • Paar handjes nachochips
  • 100 g zure room (indien niet vegan ;-)) 
  • 1 rode peper

Mexicaanse salsa

  • 1 tomaat
  • 1 kleine ui
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen
  • Zout, peper

 

BEREIDING

Begin met het maken van de mexicaanse salsa. Snijd hiervoor de tomaat in blokjes en snipper de ui. Pers de limoen uit. Doe de tomaat, ui, limoensap en verse koriander in een keukenmachine en mix eventjes kort tot een grove salsa. Breng de salsa op smaak met peper en zout.

Snijd vervolgens de aubergine in de lengte in 8 parten. Smeer deze in met een kwastje met wat olijfolie. Bestrooi met een klein beetje zout. Zet de bbq aan (evt. een grillpan als je makkelijk wilt doen en/of geen bbq tot je beschikking hebt) en grill de aubergine rondom bruin. Laat ze doorgaren aan de zijkant (indirecte warmte) van de bbq en.of sluit de deksel van de bbq. 

Verdeel ondertussen de sla en nachochips over de borden. Snijd de avocado in blokjes en de cherrytomaatjes doormidden. Verdeel ook deze over de salade. Als de aubergine gaar is, verdeel je ook de aubergineparten over de salade. Leg er een flinke eetlepele homemade salsa bij en een lekkere dot zure room. Garneer met wat ringetjes rode peper, en evt. wat extra koriander en plakjes limoen. Enjoy!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *