web analytics
Bakken,  Taarten

Appel-peer speculoos crumble bars

Goedemorgen! Ik heb weer een lekker weekend receptje voor je. Met appel, peer, speculoos koekjes en een knapperige crumble laag én lekker veel kaneel. Dat is een hele mond vol haha. Maar LETTERLIJK!😇 ik denk dat je iedereen blij kan maken met deze herfstige crumble taart, mij in ieder geval wel!😍

Als je deze taart/crumble bars maakt, wees er dan ook op voorbereid dat je flink wat familie en vrienden uitnodigt om mee te eten, want alles wil je hem helemaal zelf opeten haha. Ik heb je gewaarschuwd. Lees snel verder voor het recept!

INGREDIËNTEN

Deeg:

  • 160 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1/2 citroen (schil)
  • Snuf zout

Crumble laag:

  • 200 g bloem
  • 100 g kristalsuiker
  • 120 g roomboter (koud, in blokjes)
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl speculaaskruiden

Vulling:

  • 3 peren
  • 2 appels
  • 2 tl kaneel
  • 100 g speculoos koekjes
  • 1 el custardpoeder

Overig

  • 2 el speculoos

BEREIDING

Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Ik gebruikte deze keer een rechthoekige springvorm van 20 bij 30 cm, maar een ronde kan ook prima (gebruik dan een diameter van 24 of 26 cm).

Neem voor de bodem 160 g roomboter en meng dit met het zelfrijzend bakmeel, de lichtbruine basterdsuiker, een snufje zout, het citroenrasp en het ei. Kneed alle ingrediënten tot een stevig en samenhangend deeg, verpak in vershoudfolie en laat 30-60 minuten rusten in de koelkast. Kneed vervolgens ook de ingrediënten voor het kruimeldeeg door elkaar: de bloem, 100g kristalsuiker, 120 g roomboter (deze mag iets kouder zijn!), 1 tl vanille-extract en 1 tl speculaaskruiden. Zet dit ook 30-60 minuten in de koelkast om te rusten.

Rol vervolgens het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een grote ronde of rechthoekige lap deeg (afhankelijk van je springvorm) en bekleed hiermee je bakvorm. 

Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen en snijd het fruit in kleine stukjes. Meng met de custardpoeder, kaneel en een paar el kristalsuiker (naar smaak). Verkruimel de speculoos koekjes en verdeel deze over de deegbodem. Bedek met het fruit, druk goed aan (ik gebruik hiervoor altijd een stukje vershoudfolie zodat je geen vieze handen krijgt ;-)) en bedek ten slotte met het kruimeldeeg. Bak de taart in +/- 60-70 minuten goudbruin. Laat de taart eventjes afkoelen nadat je ‘m uit de oven haalt. Lauwwarm vind ik de taart het allerlekkerst! Verwarm de 2 el speculoos en ‘drizzle’ deze ter garnering over de taart. Enjoy!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *