
Pizza met kip, avocado en sriracha

Hi! Om het weekend te vieren heb ik weer een lekkers zomers receptje voor jullie! Deze pizza met kip, avocado en sriracha is een leuk project om dit weekend mee aan de slag te gaan lijkt mij (: Ik maakte voor deze pizza het deeg zelf, en belegde ‘m vervolgens met tomatensaus, oude kaas, rode paprika en peppadews. Als ie uit de oven komt, beleg je ‘m met gegrilde kip, avocado, rucola en sriracha (hoeveelheid naar smaak ;-)). Lees snel verder voor het recept!
INGREDIËNTEN (2 pizza’s)
Pizzadeeg
- 500 g bloem
- 8 g zout
- 7 g gedroogde gist (precies 1 zakje dr Oetker)
- 275 mL lauwwarm water
- 2 el olijfolie
Pizza
- 1 kipfilet (en voor de marinade: zout, peper, gerookte paprikapoeder, chilipoeder, oregano, rietsuiker)
- 1 avocado
- 1 rode paprika
- Paar peppadews (verse gevulde rode pepers, zijn ook uit een potje verkrijgbaar)
- +/- 8 el gezeefde tomaten
- Oude kaas
- Rucola
- Sriracha
Begin met het bereiden van het deeg. Meng hiervoor de gist door het water, meng even goed door met een vork en laat het mengsel +/- 10 minuten door. Als het mengsel begint te schuimen, is de gist geactiveerd.
Voeg het gistmengsel toe aan de bloem, samen met het zout en de olijfolie. Meng eerst met een mixer met deeghaken tot een stevig deeg en kneed vervolgens op een bebloemd oppervlak in circa 10 minuten met de hand tot een soepel en elastisch deeg. Als het deeg iets te droog is, voeg je iets extra water toe. Is het wat te nat, voeg dan juist wat extra bloem toe.
Verdeel het deeg in 2 bollen (elk voor 2 pizza’s), en laat deze elk in een ingevette kom afgedekt met een natte theedoek +/- 1 uur op een warme plek rijzen. Na dit uur kneed je het gerezen deeg even kort door. Eventueel kun je 1 bol invriezen om later te gebruiken.
In de tussentijd kun je de kip bereiden! Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze met 2 el olijfolie, een flinke snuf gerookte paprikapoeder en oregano, een klein beetje chilipoeder, een eetlepel rietsuiker en wat zout en peper. Laat de kip een uurtje rusten in de koelkast (afgedekt met plasticfolie).
Verwarm de oven voor op 230°C. Rol van 1 bol deeg 2 grote ronde pizzabodems uit op een bebloemd oppervlak. Verdeel over elke pizzabodem +/- 4 el gezeefde tomaten. Verdeel hierover flink wat geraspte kaas. Snijd de paprika in lange dunne reepjes en de peppadews doormidden. Verdeel beiden over de kaas. Zet de pizza’s +/- 10-15 minuten in de oven, totdat ze mooi goudbruin gekleurd zijn.
Tijd om de kip te grillen! Verhit een grillpan en grill de kipstukjes in +/- 5 minuten gaar (afhankelijk van hoe groot de stukjes zijn natuurlijk). Snijd de avocado in plakjes. Als de pizza uit de oven komt, beleg je deze met de gegrilde kip, plakjes avocado, rucola en een lekkere drizzle sriracha! Kijk even wat voor soort sriracha je hebt, sommige soorten zijn namelijk héél pittig! Dus eerst even proeven voordat je heel enthousiast je pizza vol smeert 😉 Enjoy!



You May Also Like

Vegan kimchi gyoza
1 mei 2025
Plaattaart met gegrilde groenten en halloumi
2 juni 2020