web analytics
Taarten

Rabarbertaart met frangipane

Goood morning! Het is weer zover, rabarberseizoen! Eerder poste ik al een recept voor een gezonde kwarktaart met rabarber, en een baked oats met kokos en rabarbercompôte. En nu dan ook deze rabarbertaart met frangipane! Dit is namelijk echt een gou-den combi. De friszure rabarber matcht perfect met de smeuïge frangipane (amandelbeslag). Ik maakte deze taart op een krokante koekbodem en voegde nog een citroentje toe voor het extra zomerse gevoel. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder en veel bakplezier!

INGREDIËNTEN

Bodem

 • 130 g bloem
 • 110 g roomboter
 • 60 g kristalsuiker
 • Snufje zout

Frangipane + rabarber

 • 150 g amandelmeel
 • 150 g roomboter (op kamertemperatuur)
 • 150 g kristalsuiker
 • 1 citroen (rasp)
 • 3 eieren
 • Snufje zout
 • 5 stengels rabarber
 • 2 el abrikozenjam
 • Handje amandelschaafsel

BEREIDING

Vet een springvorm van +/- 24 cm doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een soepel deeg en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bak de bodem vervolgens 20 minuten in de oven. Laat de bodem hierna een beetje afkoelen voordat je verder gaat.

Tijd voor de frangipane vulling! Meng het amandelmeel, de roomboter, kristalsuiker, citroenrasp, eieren en zout door elkaar en verdeel dit over de gebakken bodem. Was vervolgens de stengels rabarber en snijd deze in vierkante stukjes van circa 3 bij 3 cm. Maak een soort ‘schaakpatroon’ van de stukjes rabarber bovenop de frangipane. Verdeel een flinke hand amandelschaafsel over de rabarber en bak de taart in +/- 35-40 minuten gaar. De taart is gaar als de frangipane goudbruin gekleurd is en als je er een satéprikker in kunt steken en deze er schoon uitkomt. 

Verhit ten slotte de abrikozenjam samen met 1 el water in een steelpannetje en smeer de bovenkant van de taart met behulp van een kwastje in met dit mengseltje. Laat de taart volledig afkoelen voordat je ‘m aansnijdt. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *